EKMEĞİNİ TAŞTAN ÇIKARTIYOR
Erkan BAY/Elazığ Karakoçan ilçesinde yaşayan Abdulbahri Aydın, topladığı taşları sanat eseri haline getiriyor.
Karakoçan ilçesine bağlı Kızılpınar köyünde çobanlık yapan 37 yaşındaki Abdulbahri Aydın, hobi olarak topladığı taşları ekmek kapısı haline getirdi.
Doğada dolaşırken dikkatini çeken taşları toplayan Aydın, topladığı taşlara yazı yazmaya başladı, ardından doğal renk ve desenlere sahip olan taşları şekillendirdi. Yaptığı eserler büyük dikkat çeken Aydın, işlediği taşları sergilemek ve işini büyütmek için beslediği hayvanlarını satarak atölye açtı.
Kısa sürede işlerini büyüten Abdulbahri Aydın, Elazığ, Tunceli ve Bingöl’den gelen taleplere cevap veriyor.
Mesleğindeki başarı serüvenini anlatan Abdulbahri Aydın, şu ifadelere yer verdi: “İlk okulu köyde bitirdikten sonra ortaokul için istanbul’a gittim. Dokuzuncu sınıfta okulu bıraktım, ardından yurtdışına gittim. Orada kaldığım süre içinde tekrar memleketime geri dönüp hayvancılık yapmaya karar verdim. Geldikten sonra hayvancılığa başladım. Hayvanlarımı merada otlatırken, ata binip doğanın tadını çıkarıyordum. Birgün doğada dolaşırken taşların doğal yapısı dikkatimi çekiyordu ve güzel bulduğum taşları toplamaya başladım. Topladığım taşlara yazı yazmaya başladım ve ardından doğal renk ve desenlere sahip olan taşları şekillendirecek aletler var mıdır diye araştırdım. Birkaçtane el aleti aldım ve yapığım çalışmalardan çok iyi çalışmalar elde ettim. Buda beni çok mutlu etti. İşlediğim taşları görenler, çok beğendi vede satın almak istedi.Bende bu güzel tepkiler vede beğeniler üzerine bir atölye kurmaya karar verdim. İşlediğim taşları sergileyebilmek vede çalışma alanı için hayvanlarımı satmaya karar verdim. Yeterli bir sermaye olmasada İneklerimi sattım birazda borçlanarak, atolyemi kurdum. Yaklaşık 4 yıldır hayalim olan bu işi yapıyorum. Elazığ, Tunceli, ve Bingöl’den alın teri ile kurduğum atölyeme gelip özel isim yazdırıyorlar, sipariş üzerine evlere, işyerlerine şömine,iç dekor için görüşmeye geliyorlar vede yaptığım hazır eserleri alıyorlar”.
ARTIK BÜYÜK HEDEFLERİM VAR
“Taşlara olan ilgimi daha çok sergileyip, duyurmak için hedeflerim artık daha yüksek.Gelişmiş daha iyi makinalarla,daha donanımlı atölye ile hem Karakoçan ilçemizi tanıtmak, hemde ilgisi olanlara bu işi öğretmek vede sevdirmek için yeni projelerim var. Bu taşlara bir ocakta değil doğada az rastlanır. Bazen at sırtında taşıyıp atölyeye getiriyorum. Her eserimi taşın doğal yapısına ve renklerine göre tasarlayıp işliyorum. Onun için her yapılan eserin aynısının tekrarı yapılması mümkün olmaya biliyor,ayrıca Bu hediyelik taşların hepsi doğal taşlardır, kesinlikle boya veya başka renklendirici malzeme kullanılmamıştır.Taşlardaki renkler hepsi kendi doğal rengidir.“