EĞİTİM ÇALIŞANLARININ İRADESİNE İPOTEK KOYULAMAZ

Bahşi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Sendikamızın, 18 Mart 2013 tarihinde başlattığı kamuda kılık-kıyafet serbestliği eylemi eğitim çalışanlarının b

                     EĞİTİM ÇALIŞANLARININ İRADESİNE İPOTEK KOYULAMAZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahşi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sendikamızın, 18 Mart 2013 tarihinde başlattığı kamuda kılık-kıyafet serbestliği eylemi eğitim çalışanlarının büyük desteğiyle devam etmektedir. Diğer sendikaların da eylem kararı alması neticesinde tüm Türkiye’de sivil itaatsizlik eylemi eğitim çalışanlarından gördüğü destekle sürmektedir.Bu süre içerisinde birçok kez eğitim çalışanları vali ve kaymakamlarca azarlama, tehdit, hakaret gibi kötü muamelelere maruz kalmışlardır. Bunların en hazini Yalova’da yaşanmıştır. Bir öğretmen sınıfta öğrencilerinin gözü önünde Vali tarafından hakarete uğramış ve kamuoyuna yansıyan şekliyle psikolojik bunalıma girmiş, strese bağlı kalp krizi geçirerek vefat etmiştir. Biz, pantolonun kumaşı, kazağımızın yakası, ayakkabımızın topuk boyu, ense tıraşımız ve bıyığımızla ilgilenen bir yönetmeliği, antidemokratik dayatmayı kabul etmiyoruz. Bunun için uzun süredir sivil itaatsizlik gösteriyor, kravat takmıyoruz. Yalova Valisi, eğer bunu bilmiyorsa bir kez daha kendisine hatırlatıyoruz. Vali değil, kaymakamlar da bu konuda sivil itaatsizliğimizle ilgili çeşitli yazılar yazarak, tuhaf tuhaf yaptırımlar uygulamaya çalışıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu konuda kararlıyız. Öğrencilerin serbest kıyafet hakkının olduğu yerde, öğretmene, kamu çalışanına ne giyeceğine karar veremeyen insan muamelesi yapılmış olması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Onun için bizim kazağımızın yakası, pantolonumuzun kumaşı, saç tıraşımızla ilgilenen yönetmeliği antidemokratik buluyoruz.’’dedi.

 

Bahşi;’’Bu konuda eğitim çalışanlarının iradesine ipotek koymaya çalışan Kenan Evren’in yönetmeliğinin, öğretmenleri, eğitim çalışanlarını asker gibi görme alışkanlığının Türkiye’de artık tarih olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim medeniyetimizin boynumuza taktığımız iki parçalık Hırvat geleneği ile oluşmadığını, onu taktığımızda medeni, takmadığımızda gayri medeni olduğumuz anlayışını doğru bulmuyoruz. Yalova Valisi’nin bu konuda ortaya koyduğu tavrı, sendikamız uzun zamandır eleştirmektedir. Şubemiz bununla ilgili kendisiyle müteaddit defa görüşmüş ve basın açıklaması yapmıştır. Onursal Genel Başkanımız Sayın Ahmet Gündoğdu, bu konuyu daha önce kendisiyle görüşmüş ama Valimiz ısrarına ve inadına devam etmiştir. Ortaya çıkan hadise, kamu vicdanını yaralayan bir hadisedir. Hükümet gereğini yapmalıdır. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’ nun görevden alınmasını istiyoruz. ’diye konuştu.

 

Bahşi;’’iki gün önce ilimizde trafik kazası sonucu vefat eden Yücel İlkokulu Öğretmeni Üyemiz Raziye Turan’ın Çubukbey Anadolu Lisesi’nde okuyan oğlu Kürşat Alper Turan ve aynı okulda okuyan arkadaşı Muhammet Sait İrgin  elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldılar. Merhum öğrencilerimize Allah’tan rahmet diler, ailelerine arkadaşlarına ve Eğitim camiasına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.” dedi.