Eğitim Bir Sen 2'nolu Şube'den anlamlı etkinlik

Eğitim Bir Sen Elazığ 2 Nolu Şubesi, Anneler gününün bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle programlarını erken tarihte gerçekleştirdi.

Eğitim Bir Sen 2'nolu Şube'den anlamlı etkinlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programa Fırat üniversitesi ve Kredi yurtlar Kurumundaki bayan üyeler ve yakınları katıldı.

Programda açılış konuşmasını Eğitim Bir sen Elazığ 2 Nolu şube Başkanı Haluk Aras yaptı.

Haluk Aras Konuşmasında;“Anneler, Toplumun temel taşı olan ailenin kurucu, koruyucu, yönlendirici temel unsurudurlar. İlâhî bağlanışın, şefkatle kucaklamanın, var etmek için yok olmayı bile göze alan fedakârlığın canlı temsilcileridir. Onlar verdikleri terbiye ile çocuklarını, çocukları üzerinden bütün bir milleti hayata hazırlarlar.Anneler günün birkaç yıldan beridir buruk yaşıyoruz. Çünkü başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın birçok yerinde kadınların emperyalist ve küresel güçler tarafından kucaklarındaki yavrularıyla kan denizlerinde boğulurken, annelikleri kâbusa çevrilirken, evleri başlarına yıkılırken, çocuklarıyla beraber varil bombalarıyla vücutları parçalanıp yaşam hakları ellerinden alınırken mutlu olmamız mümkün değildir.Emperyalizm tarafından mağdur edilen annelerimize sahip çıkmak, onların yanında durmak İslami ve insanî kimliğimizin bize yüklemiş olduğu tarihî bir sorumluluktur. Tüm erdemli insanları, kadınlara ve çocuklara yönelik ihlallerin ve zulmün durdurulması için birlik olmaya, annelerin gözyaşlarını dindirmek için mücadele etmeye ve zulme karşı ses vermeye davet ediyoruz.İnsani ve millî değerlerin eğitimine önem veren Eğitim-Bir-Sen olarak, Anneliğin ulvi bir makam olduğuna inanıyoruz. Bu inançla, çocukların ve anneleri nezdinde hep çocuk kalan herkesin, onlara karşı görevlerini tam ifa etmelerinin bir inanç ve insanlık sorumluluğu olduğunu hatırlatıyor; tüm annelerimizin ellerinden öpüyor ve onlara hürmetlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Şube Başkanının konuşmasının ardından Eğitim Bir Sen Elazığ 2 Nolu Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Sevcan Aytaç Korkmaz konuşmalarında;“Anneler, varoluş kaynağımızın, sınırsız sevmenin, karşılıksız korumanın canlı anıtları, her birimizin ilk öğretmenidir. Bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, hepsine sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz.Anneler, duygularını, sevgilerini, samimiyetlerini, vicdanlarını, dilin ifade etmede kifayetsiz kaldığı saf insanlıktır. İnsanlar arasında bizi bizden daha çok düşünen, bizi bizden daha çok seven sadece anne kalbidir. Her insan, anne vasıtasıyla yaşama yönelir. Anne, hayatta gideceği istikameti bilmeyen çocuğa yön gösteren, onun geleceğini aydınlatan sönmeyen bir meşaledir. Daha fazla üretim ve kâr için iş birliği yapan kapitalizm ve modernizm, aileye ve dayanaklarına zarar verdi. Toplumu oluşturan aile bağları çözülünce, insanlar toplumsallıktan giderek uzaklaştı, hayata birey olarak tutunmak zorunda kaldı. Birey olmayı aileden kopmanın kaçınılmaz kaderi olarak yaşayan insan, yardımsız, sevgisiz ortamda ‘biz’den bencilliğe, sevginin müsamahasından şiddetin yıkıcılığına kaydı; kalpleri onaran inşacı ruh kayboldu, gönül yıkan asabiyet her tarafı kasıp kavurdu ve kavurmaya devam etmektedir.

Eğitim-Bir-Sen olarak çalışma hayatında aktif rol alan annelerin asli görevlerini yerine getirebilmeleri için çalışma koşullarının esnetilmesini bekliyor; geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist, şefkat ve merhamet eksenli bir neslin yetişmesine en büyük katkıyı sunma görevi olan annelerin ve yüreği annelik hisleriyle dolu tüm kadınların Anneler Günü’nü kutluyoruz.” dedi. Program daha sonra üyelere verilen çeşitli hediye ve yemekle sona erdi.