Efsaneler bir araya gelecek

Elazığ'da 1970-80'li yılların efsane amatör kulübü Tayfunspor, 'Biz Hey Yıl Buradayız' sloganı ile 22 Ağustos'ta bir araya gelecek

Efsaneler bir araya gelecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığ’ın tek kolej takımı olan Tayfunspor’da geleneksel hale gelen, “Biz her yıl buradayız” buluşması bu yıl 22 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Özellikle 1970-1980 yılları arasında Elazığ futboluna damga vuran ve Elazığ’ın tek kolej takımı olan Tayfunspor’da geleneksel hale gelen, “Biz her yıl buradayız” söylemiyle yapılan buluşma, bu yıl 22 Ağustos 2020 Cumartesi günü Amatör Spor Evi’nde gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada; “Neredeyse 50 yıllık geçmişe sahip olan Tayfunspor’da o dönem gayri federe ve resmi olarak futbol, voleybol, basketbol, atletizm formalarını başarıyla terletmiş arkadaşların bir araya gelmesi ve geçmişi yâd etmesi, duygu dolu sahnelerin her yıl yeni güzelliklerle tekrar yaşanmasına neden olmaktadır.”

“FUTBOL VE VOLEYBOLUN EN GENÇ TAKIMIYDI”

“Yıllar öncesine baktığımızda Elazığ Yeni Mahallede Bahri Bulut başkanlığında mahallenin gençlerinin bir araya gelerek kurdukları Yeni Mahalle Tayfunspor ismi o dönemin en flaş takımları arasına girerek, gayri federe olarak başladıkları futbol serüveninde Elazığ ve çevre illerde gitmedikleri köy maç yapmadıkları takım kalmadı dememizin hiçbir sakıncası yoktur sanırım. Resmi faaliyet dönemine baktığımızda ise Tayfunspor isminin, futbol ve voleybolda Türkiye’nin en genç takımı olduğunu bunların yanı sıra atletizm ve basketbol takım sporunda da faaliyet gösterdiğine şahit oluyoruz.”

“KULÜP SPORCULARINI, YAZILI VE SÖZLÜ SINAVA TABİİ TUTARDI”

“Faaliyet gösterdiği yıllarda ilimizin çeşitli okul takımlarına malzeme desteğinde sınır çizmeyen Tayfunspor’un, futbolun sadece futbolu bilmekle kalmadığını ispat edercesine sporcularına yazılı ve sözlü sınav yaptırıp maç öncesi kampa alan bir spor okulu olduğu kulağımıza söyleniyor.” “Dönemin Tayfunspor’unda kimlerin yetiştiği ister istemez akılları kurcalarken, yazacağımız isimlere bakıp takdiri sizlere bırakıyoruz diyebiliriz. Tayfunspor’un Elazığspor’a kazandırdıkları futbolcular… Fatih Yıldırım, Baki Güneş, İsmail Kantar, Sebahaddin Çakılcıoğlu, Ömer Faruk Gökçe, Fethi Deveci, Mehmet Ekici, Ahmet Ateşçi, Mesut Turan, Muhammet Genç, Cemal Geç. Spor medyası içerisinde devam edenler:

Coşkun Kamaç; TSYD İl Temsilcisi, Kanal Fırat program yapımcısı ve köşe yazarı.

Mehmet Duman; Anadolu Spor Yazarları ve Medyası Elazığ Şube Başkanı, Hâkimiyet Gazetesi köşe yazarı,  Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi. Saha Komiseri, Futbol Antrenörü.

Mustafa Doğan; Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı, Harput Gazetesi imtiyaz sahibi, köşe yazarı, Küresel Gazeteciler Konseyi Elazığ İl Temsilcisi.

Cemal Geç; Köşe yazarı. Sami Türkmen; Türkiye Saha Komiserleri Derneği Elazığ Şube Başkanı, köşe yazarı, futbol antrenörü.

Ö. Faruk Gökçe; Futbol antrenörü.

Vahit Dabak; Elazığ Türk Ocakları Başkanı. Yukarıda yazdıklarımızla kalmayan Tayfunspor sporcularına verdiği eğitim ve disiplin ile çeşitli üniversitelerde görevli profesör ve bilim adamlarının yetişmesinde de önemli görev üstlenmiştir. Bunlar arasında Numan Alpay, Esat Güzel, Murat Eter isimleri aklımıza gelenler arasında yerlerini alıyorlar diyebiliriz.

Türk silahlı kuvveti personeli;

Bedrettin Demirel, Savaş Altuntaş, İsmet Yavaş, Mustafa Yüce. Rahmetli olanlar; Kaya Deveci, Ahmet Han, Hıdır Turgut, Naci Karakaya, Şenol Dinçer, Fikret Öztürk. Türk Halk müziği sanatçısı Osman Bulut, Belediye Meclisi Başkanı ve Belediye Başkan Vekili Aydın Kara, TEİAŞ Teftiş Kurulu Başkanı Başmüfettiş Şehmuz Tekeli ve isimlerini yazmaya sayfaların yetmediği yüzlerce değerli isim. Bize düşen söz, Allah her spor takımına, devletine, milletine, şehrine Tayfunspor gibi hizmet etmeyi nasip etsin demek olurken, Tayfunspor’u başta Bahri Bulut olmak üzere bir kez daha tebrik ediyoruz.”