Efrayim Ünalan, Resmi Başvurusunu Yaptı

Palu Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Efrayim Ünalan, resmi başvurusunu yaptı.

Efrayim Ünalan, Resmi Başvurusunu Yaptı

2019 yerel seçimlerinde Palu’dan belediye başkanı olarak seçilen ancak hakkındaki bir dava nedeniyle mazbatası alınan, ardından yapılan itirazlar sonucu suçsuzluğu ispatlanan Efrayim Ünalan, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde yeniden Palu Belediye Başkan Aday Adayı olacağını açıklamasının ardından başvuru evraklarını Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’a teslim etti.

“BİZLER DAVA ADAMIYIZ”

Ünalan başvuru sonrası yaptığı açıklamada: “14 Ağustos 2001 tarihinde Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Ak Partimizi kurduk.11 yıl boyunca Ak Parti Palu ilçe başkanlığı görevini yürüttüm. Daha sonra 3 dönem kuralı gereği görevi başka bir arkadaşımıza devrettik. Ama hiçbir zaman Partimizi ve ilçemizi yalnız bırakmadık. Vatandaşlarımızın derdi ile dertlendik, her sorunlarında yanlarında olmaya çalıştık.2019 Yılında Ak Partiden Palu Belediye Başkan Adayı oldum. Sizlerin desteği ve teveccühü ile Elazığ ilçeleri arasında en yüksek oy yüzdesi ile seçimi kazandık. Daha sonrasında geçmişten devam eden bir hukuki süreçten dolayı FETÖCÜ hakim ve savcılar tarafından onaylanan ceza nedeniyle mazbatamız iptal edildi. Yargıya yaptığımız itirazlar sonucunda suçsuz olduğumuz ispat edildi ve beraat kararı verildi. Biz bu süreç zarfında hiç durmadık sizlere seçim sürecinde verdiğimiz sözleri tutmak için kolları sıvadık ve projelerimizi önümüze koyulan tüm engellere rağmen bir bir yapmaya çalıştık. Allah hepinizden razı olsun sizler bu süreçte bizi hiç yalnız bırakmadınız, desteğinizi her zaman yanımda hissetim. Bu da bana daha çok çalışma azmi ve güç verdi. Şunu belirtmek isterim ki bizler dava adamıyız.

Bugün yürüttüğümüz görev hangi görev olursa olsun bizlere teslim edileni bayrak olarak görüyoruz. Bugün elimizde tuttuğumuz bayrağı en iyi şekilde taşımak, şehrimize, halkımıza kısacası vatanımıza hizmet etme noktasında baş üstü taşımanın ulvî bilincini daima gözettik. 

Görev yaptığımız süre içerisinde bunu kendimize bir düstur olarak görerek daima bu inançla çalıştık. Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlar ile yürüyebilmek adına şimdi Bir olma, birlik olma, diri olup hep birlikte Palu olma zamanıdır. Palu’yu Ak Parti iktidarıyla buluşturduğumuz hizmetlerden mahrum bırakmamak, öznesinde insan odaklı siyaset anlayışı olan ve yaratılanı yaratandan dolayı değerli gören Ak sevdayı Palu’da sürdürmek için bugün dünden daha fazla çalışmak zorundayız. Çünkü artık bugün dünden daha güçlüyüz. Tecrübelerimizden aldığımız güçle bu minvalde Şehrül-Emin olmanın şehri ve içinde yaşayanları emanet bilmek, bu emanete ihanet etmemek, o yerin güvenilen idarecisi olmak, idare ederken ise Hz. Ömer Gibi adil Hz. Ebu Bekir gibi sadık, Hz. Ali gibi vefalı ve yiğit olma bilinciyle artık vaktin geldiğini tüm gönüldaşlarımızla paylaşarak bu sevinde ortak olmaları arzusundayım. Vakit küsmek, darılmak, davamıza sırt dönmek vakti değil. Vakit, birlik, beraberlik ve kardeşlik vakti olup Palu Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmak için tüm hemşehrilerimizi kucaklama vaktidir. Bu Aziz ilçeye 6 Şubat 2023 tarihinde iki ayrı depremin verdiği maddi -manevi , psikolojik , sosyolojik tahribatın yerini hızla ayağa kalkan güzel ilçemizin tarihini, doğasını, dokusunu , kaynaklarını yeniden dünyaya tanıtmak ve hep birlikte eski güzel günlerimize dönmenin mücadelesi için Yeniden PALU Belediye Başkan Adaylığına talibim. Vakit; Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hedeflerini anlatma, yaptıklarımızın teminatı ile yapacaklarımızı anlatma vaktidir. Vakit gönül belediyeciliğini anlatma, gönüllere girme vaktidir. İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle Palu Belediye Başkan Aday Adaylığımı tüm gönüllü yol arkadaşlarımla birlikte el ele kol kola girerek bu kutlu dava uğrunda terimizin son damlasına kadar var gücümle çalışacağımı belirtmek isterim. Biz biriz, beraberiz ve hep birlikte Ak Parti’yiz.” ifadelerine yer verdi.