'Dünün Yoksulları Bugünün Şımarıkları'

31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tercih edilmeyen Metin Külünk, pazarda denk geldiği sokak röportajında bir vatandaşın hayat pahalılığıyla ilgili isyanını duyunca partisine yönelik özeleştiride bulundu.

'Dünün Yoksulları Bugünün Şımarıkları'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul'un Fatih ilçesinde Çarşamba Pazarını ziyaret eden Külünk, bir YouTube kanalına demeç verdiği sırada emekli bir vatandaş "Soygun yapılıyor. Hep Ak Parti'ye oy veriyordum, bu kez vermedim, iktidardan düşene kadar da vermeyeceğim" şeklindeki tepkisiyle karşılaştı.

Emekli vatandaşın sözünü bitirmesi sonrası devreye giren Külünk, partisine yönelik bir özeleştiride bulunarak "Kusura bakma AK Parti döneminde servetlerine servet katmışların, çocukları boğazda bir kafede oturdukları zaman 10 bin lira kahve parası verip kalkıyor ya da bir aile restoranda bir yemeğe 15 bin lira veriyorsa ve bunlar dünün yoksulları bugünün şımarıklıklarıysa, bu hareketi omuzlarında taşıyanlar eğer pazarda alışveriş yapmak için akşam fiyatların düşeceği saati bekliyorsa, 20 yıldır bizi omuzlarında taşıyorsa, biz de bunu görüp bu insanların derdine çare olmak için adım atmıyorsak, bu vatandaş sonuna kadar haklıdır" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni ve samimi bir Ak Partili olan Külünk’ün tespit ve eleştirileri ne yazık ki Ak Partililerin de yüzde 80’ninin görüş ve öz eleştirileri.

Dünün fakirlerinin bugün lüks semtlerde jöleli saçlarla uçuk hesap bedelleri ödeyerek kahve içip yemek yemeleri ve bu paraların çok da helal yoldan kazanılmamış olması, tabanı tavandan ve partiden soğuttu.

22 yıl önce ulvi gayeler ve ezilen kesimlerin kurtuluşunu sağlamak adına kurulan Ak Parti,  bugün 22 yıl boyunca hiçbir karşılık beklemeden sırf bazı endişeler adına kendisine oy verenler tarafından farklı ithamlarla anılıyor ve sandığa gitmek bile istemiyorsa, daha da ötesi düne kadar kötü gördüğü CHP’nin belediyeleri kazanıp cumhurbaşkanlığı yolunda emin adımlarla yürüğünü gördüğü halde bunu çok da garipsemiyor ve doğal buluyorsa, bu suç tümüyle ilkesizliği ilke edinen Ak Parti Genel merkezindeki bazı üst düzey yöneticilerinindir.

Ak Partili Külünk de bu duruma isyan ediyorsa demek ki yolunda gitmeyen epey işler var ve düzeltme yolunda da hiçbir gayret yok.