Dün Gazze, bugün kan…

Dün olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulunda konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 'Gazze'de bir başka devlet kurulamaz ve Gazze'siz bir Filistin devleti de olamaz' dedi.

Dün Gazze, bugün kan…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün de tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplanan TBMM’de kan döküldü.

TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın kürsüde sarf ettiği sözlerin ardından vekiller arasında kavga çıktı. Yumrukların havada uçuştuğu kavga sonrası darp edilen milletvekillerinin kanı zemine yayıldı.

Dün Gazzeli masum insanların dramını tüm dünyaya haykıran Mahmut Abbas’ı dinleyen milletvekilleri bugün bir milletvekili ile ilgili yapılan görüşmede kan döktüler.

Dün, tüm siyasi parti milletvekilleri büyük bir onur ve gururla Mahmut Abbas’ı dinlemiş, hatta haberlere yansımadığı ve arada kaynama ihtimali için olsa gerek “ben de dinledim” notuyla “oradaydım” mesajı veren duyarlı ve Gazze’deki katliama tepkili vekillerin, sanki İsrail’e olan kin ve nefretlerini birbirinden çıkarmak istercesine tekme tokat birbirlerine girmeleri çok  şık olmadı.

Hele hele Ahmet Şık’ın yarılan kaşından meclis zeminine dökülen kan görüntüleri hiç mi hiç şık olmadı.

Demokrasi bu değil beyler! Demokrasi tahammül rejimi. Sizin gibi düşünmeyenlerin ifade özgürlüğünü savunmak da demokrasiye dahil.

Demokrasi siyah beyaz değil. Demokrasi aşırılıkların törpülenip gride buluşulduğu bir rejim. Her ne kadar gri üzerine yeşil normalde çok şık durmasa da sizde bir başka güzel. Sizin griyle yeşili büyük bir nezaketle buluşturmanız bizde de büyük mutluluklar oluşturuyor. 

Gri, aşırı uçları yumuşatıp birbirine uyumlu hale getirmenin rengi. Gri, ifrat ile tefrit arasındaki orta yol. Yeşil ise ferahlık ve insan üzerinde dengeleyici ve yenileyici bir etkidir.

TBMM’deki vekilleri demokrasinin gereği gri noktalarda buluşmaya ve yeşilin huzuruna davet ediyoruz.