Duman ve Türkmen Bursa yolcusu

ASGD'nin düzenleyeceği 1. Uluslararası Türk Dünyası Spor ve Turizm zirvesi 2-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında Bursa'da yapılacak

Duman ve Türkmen Bursa yolcusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği’nin düzenlemiş olduğu 1. Uluslararası Türk Dünyası Spor ve Turizm zirvesi 2-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili bilgiler veren ASGD Elazığ şube başkanı ve genel merkez yönetim kurulu üyesi Mehmet Duman, merkezi Bursa’da olan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği’nin düzenlediği spor zirvesinin amaçlarından birinin derneğin sadece yurt içerisindeki faaliyetleri ile kısıtlı kalmadığını göstermek olduğunu söyledi.

Sporda şiddete hayır sloganının ASGD’nin söylemi ve hedefi olduğunu, bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde paneller ve eğitim çalışmaları yaptıklarını ayrıca 2-5 Mayıs tarihleri ASGD’nin 25. Kuruluş yıldönümü olduğunu bu kapsamda spor zirvesinin uluslararası boyuta taşınacağını belirtti. Spor zirvesinin Bursa da gerçekleştirilecek olmasının ilin tanıtımına büyük katkılar sunacağını belirten Duman, böylesine büyük bir projenin sadece spor zirvesi olmadığını aynı zamanda turizm zirvesi olduğunu da belirtebilirim. Bu zirveyi düzenleyen kuruluşların başında ASGD’nin yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği, Bursa Ticaret ve Sanayi odası ile Bursaspor kulübünün olduğunu belirtebilirim. 1. Uluslararası Spor ve Turizm zirvesine yurt içerisinden 80 civarında ilin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Türk dünyası başta olmak üzere yirminin üzerinde ülkenin katılacağını söyleyebilirim dedi.

Şehrimize ASGD genel merkez yönetim kurulu toplantısını aldırdığını, Elazığ’ın tanıtımı ve sporu açısından büyük kazanç sağlayacağı bu toplantıyı gerekli desteği göremediği için ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Mehmet Duman, “inanıyorum ki geç olmadan bu projelerden birine ev sahipliği yaparız” dedi. Elazığ olarak spor zirvesinde bitmesi son aşamada olan Amatör evi projesini gündeme taşıyacaklarını belirten başkan toplantıya Elazığ’dan Mehmet Duman ve Sami Türkmen olarak katılacaklarını söyledi.