Düğün ve Ev Konsept Fuarı Açıldı

Tamer ÖREN - Belediye olarak şehrin gelişimine katkıda sunacak birçok organizasyona  imza attıklarını söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ 'Fuarlar, şehirlerin ekonomisinin gelişmesinde üretici ile tüketiciyi bir araya getirmede ve yeni yapılanmalardaki üreticinin malzemelerini ürettiklerini tanıtmada çok önemli bir adımdır' dedi.

Düğün ve Ev Konsept Fuarı Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi’nin organizasyonuyla Düğün ve Ev Konsept Fuarı Doğukent Mahallesi fuar alanında açıldı. Fuarın açılışına Elazığ Vali Yardımcısı Erkan KAÇMAZ, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Herkesin bildiği üzere fuarların sektördeki yenilikleri ve gelişmeleri  sunduğunu vurgulayan Elazığ Vali Yardımcısı Erkan KAÇMAZ “Bugün yine güzel bir günde güzel bir vesile ile bir araya geldik. Elazığ fuarlar konusunda 2017’de güzle bir başlangıç gerçekleştirdi.  2018’de de üzerine koyarak fuarcılığa devam ediyor. İnşallah bu vesilelerle Elazığ’ımızı hak ettiği yerde göreceğiz. Valilik olarak gerekli gayreti ve çabayı göstereceğiz. Bu şehre görev ve sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Fuarda emeği geçen başta belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Elazığ Belediyesi olarak alt ve üst yapıda çalışmaları  sürdürürken Elazığ’ımızın ekonomisine etki edip geliştirecek, yatırımlarını geliştirip büyütecek birçok organizasyonlara da imza attıklarını dile getiren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit YANILMAZ “ Elazığ’ımız her gün biraz daha büyüyor, gelişiyor. Hem coğrafi olarak hem de kadim kültürü, medeniyeti, kültürü ve musikisiyle  olarak güzel bir şehirdeyiz. Bu şehirdeki yapıyı büyütmek elbette hepimizin aslı görevidir.  Fuarlar, şehirlerin ekonomisinin gelişmesinde üretici ile tüketiciyi bir araya getirmede ve yeni yapılanmalardaki üreticinin malzemelerini ürettiklerini tanıtmada çok önemli bir adımdır” diye konuştu.

2017 yılında 3 fuar düzenlediklerini dikkat çeken YANILMAZ “ Bunlardan bir tanesi kitap fuarıydı. Kitap fuarı beklenenin çok üzerinde bir ilgi gördü. Ahmet Aytar Meydanı’nda kurulan fuar alanının çok dar geldiğini bu fuarda görmüş olduk. 75 bin kişi bu fuarı gezerek bir rekora imza attık. Nüfus oranına göre kıyaslandığında fuara gelen yayınevi sahiplerinin bunun bir rekor olduğunu söylediler. Akabinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı çok ilgi gördü. Yine İnşaat, Dekorasyon ve Mobilya Fuarı büyük bir ilgi gördü. 2018 yılında ilk fuarımızı düğün ve ev konsepti üzerine açtık. Elazığ’da yılda ortalama 3 bin gencimiz nikah kıyıp evleniyor. Elazığ’ımızda 150 bin konut var.  Bugün açtığımız  fuarımız evlenecek olanlara hitap ettiği gibi aynı zamanda aynı kırk yıldır oturup da şu odama küçük bir değişiklik yapayım diyenleri de çok yakından ilgilendiriyor. Fuar alanına  öğretmenevi önünden her yarım saatte bir  ücretsiz otobüs kaldıracağız. Gelmek isteyenlerin sayısı arttıkça sefer sayılarını arttıracağız” diye kaydetti.

Fuarın bitimiyle birlikte çok kısa bir süre sonra  gastronomi fuarını açacaklarını kaydeden YANILMAZ “ Elazığ, Gaziantep’ten sonra yöresel yemek çeşidi açısından ikinci ilidir. O zaman bizim gastronomimizi çok iyi tanıtmamız, tadını vermemiz gerekiyor. Bunun içinde hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok organizasyona katıldık. Geçen ay Cidde’de Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına Elazığ standını Elazığ valiliğimizle birlikte açtık. Fuara gelmiş olanlara Elazığ’ımızı tanıttık.  Cidde’nin ileri gelen iş adamlarıyla bir araya gelerek onları Elazığ’ımıza davet ettik.  Yine bu ay Sky Life dergisinde Elazığ anlatılıyor. Şehrimize davet edip 3 boyunca Elazığ’ın güzelliklerini anlatan 6 sayfa yer ayıran dergi yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bir şehrin tanıtımı böyle oluyor.  Bir açıdan Sky Life’dan bir açıdan fuarla Elazığ dışından gelenlerle bir araya gelerek İnşallah güzel şehrimizin güzelliklerini hem Elazığ’a hem Türkiye’mize hem de uluslararası alana tanıtmış olacağız” diye ifade etti.

 Yeni evlenecek ve de evli olan çiftler için çok önemli bir fuarda olduklarını belirten Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE “Elazığ’ımız güçleniyor, gelişiyor değişiyor. Bu değişime bizlerde ilin yöneticileri olarak ayak uyduruyoruz.  İnşallah bu tarz hizmetlerin devamı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. AK Parti’nin yerel yönetimlerdeki hizmet anlayışı da bu vesile ile ortaya çıkıyor. Belediyecilik hizmetini bizler sadece alt yapı hizmetleri ile sınırlı tutmuyoruz. Belediyecilik hizmetlerini sadece kaldırım ve yol yapmak olarak görmüyoruz. Aynı zamanda toplumda ihtiyaç olan sosyal ve kültürel alanda da bizler var olduk ve bundan sonra da var olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Elazığ’ımıza kalıcı bir fuar alanı kazandırmak için çalışmalarımızın sürdüğünü de belirtelim. Geçen hafta bu konu üzerine valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanımız ile de bir araya geldik. İnşallah kalıcı bir fuar alanı kazandırılacaktır. Bununla ilgili açıklamaları daha sonraki süreçte valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanımız yapacaktır.  Gelecek nesillerimizi inşa edecek yeni evliliklerin huzurlu olması adına bizler hükümet olarak her türlü çabayı sar ettik ve etmeye devam edeceğiz. Fuarda emeği geçen herkesi tebrik ederim” dedi

Özel bir TV’de yayınlanan Vahe’yle Evdeki Mutluluk programının yapımcısı Vahe KILIÇARSLAN ise “1998 yılında bu programa başlarken çok zorluk çektim. Çok büyük meşakkatlerle programı bugünlere getirdik.  20 yılda 81 şehirde 4 bin 600 civarında ev yeniledik. Bu hafta talihli ailemizi Elazığ’dan seçtik. Daha evvel burada yine ev yenilemiştik.  Bugüne kadar  onkoloji servislerinde yatan hastaların  ve engelli vatandaşlarımızın evlerine yenilemeyi  daha çok seçtik” dedi.

Vatandaşlar, Düğün ve Ev Konsepti Fuarını  8 Nisan Pazar günü saat 21:00’e kadar ziyaret edebilecek.