DSİ 9. Bölge Müdürlüğünden iddialara yanıt

Elazığ İli Yeniden Refah Partisi Eylül Ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısında Gündeme Getirilen Keban Altıyaka Göleti, Sulaması ve DSİ 09. Bölge Müdürlüğü Lojman Binaları ve personel maaşlarına ilişkin beyanlar hakkında DSİ 09. Bölge Müdürlüğü açıklamalarda bulundu.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğünden iddialara yanıt
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan Açıklamada, “Elazığ-Keban Altıyaka Göleti yapım işi; 23/11/2023 tarihinde ihale edilmiş, 25/03/2024 tarihinde sözleşmesi imzalanmış ve 02.04.2024 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Göletin temelden yüksekliği 61 m, depolama kapasitesi 4,28 hm³, sulama alanı 8.630 dekar olup bütçe imkanları dahilinde işe başlanılacaktır.

Elazığ-Keban Altıyaka Göleti Sulaması işi yatırım kitabında yer almakta olup göletin işletmeye alınması ve gölette yapılacak teknik gözlemlerin tamamlanması akabinde, gölet sulaması işi ihale edilecektir.

DSİ 09. Bölge Müdürlüğüne ait hizmet binalarında yapılan deprem analizleri neticesinde, yapıların depreme karşı dayanıksız olduğu tespit edilerek raporlanmıştır. İdaremize ait binaların yenilenmesi için Cumhurbaşkanlığından gerekli izinler alınmış, “Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü İdari, Hizmet ve Sosyal Tesis Binalarının yıkımı, yapımı, Altyapı ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi” Cumhurbaşkanlığının tasarruf tedbirlerinin yayınlanmasından çok daha önce 15.11.2017 tarihinde ihale edilmiş, 08.01.2018 tarihinde sözleşmesi imzalanmış ve 18.01.2018 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanılmıştır.

Bölge Müdürümüz ve Genel Müdürümüz dahil olmak üzere Elazığ İli Yeniden Refah Partisi Eylül Ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısınd a belirtilen ücreti kimse alamamaktadır” ifadelerine yer verildi.