Döviz ve Altında Yükseliş Devam Edecek Mi?

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı serbest piyasada döviz ve altının seyri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Döviz ve Altında Yükseliş Devam Edecek Mi?

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı 31 Mart yerel seçimleri sonrası düşüşe geçen döviz ve altın fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesini haber sitemize özel değerlendirdi.  Çakmakcı” Seçimden sonra dövizde biraz düşüş altının ons fiyatında da yükseliş oldu. Bu ilk etapta piyasalara olumlu yansısa da birkaç gün sonra altının gramı 2 bin 500 liralı seviyelere çıktı. Özellikle Avrupa ve Amerikan Merkez Bankalarından gelen faiz kararları sonrası altının ons bazında tarihi bir fiyata yükselmesine neden oldu. 2- 3 ay 1 ons altının 2 bin dolar seviyesindeyken şuan 2 bin 350 dolar seviyesinde seyrediyor. Bu da üç ayda yüzde 20 değer kazanması demektir. Bu kadar kısa sürede hangi emtia değer kazanabilir?” dedi.

YAZ SEZONUNDA FİYATLAR YATAY SEYREDEBİLİR

Piyasa yorumlarını hep uzun vadeli yaptıklarını vurgulayan Çakmakcı “ Önümüzde yaz sezonu var. Gurbetçiler ve turistler ülkemize gelecek. Ülkeye giren dövizler nedeniyle bir süre yatay seyredebilir ama daha sonra özellikle ons ve dolar bazında yükseliş bekliyoruz” diye konuştu.

Döviz ve Altında Yükseliş Devam Edecek Mi?

ALTIN YATIRIMCI İÇİN HEP GÜVENLİ LİMANDIR 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dolar kuru beklentisinin yıl sonunda 40 lira olarak açıkladığını kaydeden Çakmakcı “ Ons ve dolar kuru beklentilerini çarptığımızda bu rakam 3 bin 3 bin 500 lira sayılarına denk geliyor. Hep söylediğimiz gibi altın yatırımcılar için güvenli limandır ve yatırımcı yatırım yaparken uzun vadeli düşünmelidir” ifadelerini kullandı.