Dolandırıcılara Kapı Aralamayın!

Tamer ÖREN - Soyağacı bilgilerini sosyal medya hesaplarından paylaşan vatandaşlar adeta dolandırıcılara davetiye çıkıyor.

Dolandırıcılara Kapı Aralamayın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1800’lü yıllarda doğup da çok uzun yıllar önce vefat etmiş olmalarına rağmen E –Devlet’te yayınlanan Alt-Üst soy bilgisine göre aile büyüklerini hala yaşıyor olduğunu gören birçok vatandaş bu durumu sosyal medyaya taşıdı.  Yetkililer ise soyağaçlarını sosyal medya platformlarına taşıyan vatandaşları dolandırıcılık konusunda uyardı.  Özellikle bankalar anne kızlık soyadlarının paylaşılmaması konusunda sürekli uyarılarda bulunurken vatandaşların soyağacı bilgilerini açık bir şekilde sosyal medya hesaplarından paylaşması kişisel verilerin güvenliği açısından tehlike oluşturuyor.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı 15 Şubat 2018 tarihli yayınladığı basın bildirisinde; “Vatandaşlarımızın, https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden kullanıcı adı ve şifreleriyle e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüz altyapısı üzerinden alt-üst soy bilgisi isteklerinin, saat 23.00 itibarıyla (son 24 saat) 5 milyon 32 bin 288’i cevaplanmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur” paylaşımına yer verdi.