DOĞA'YA AĞAÇ İNSANLIĞA KADIN HAYAT VERİR !

8 Mart 1857 yılında Amerika'nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık

DOĞA'YA AĞAÇ İNSANLIĞA KADIN HAYAT VERİR !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8 Mart 1857 yılında Amerika'nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretlerini, uzun çalışma saatlerini ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grevler yapması nedeniyle tüm dünyada Dünya Kadınlar günü olarak  kutlanan bu günde Memur-Sen Elazığ il Temsilciliği Kadınlar Komisyonluğu Başkanlığı onlarca kadın üyesi ile birlikte   “Doğaya ağaç; insanlığa kadın hayat verir” sloganıyla Harput’ta onlarca çam fidanı dikerek bu anlamlı günü daha da özel bir güne dönüştürdü. 

Harput’ta yapılan fidan  dikme etkinliğine Orman Bölge Müdürü Ziya POLAT, Memur-Sen İL Temsilcisi İbrahim BAHŞİ, TOÇ-Bir-Sen 8 No’lu Şube Başkanı İbrahim YEŞİLORMAN ve Memur-Sen’e bir çok kadın üye katıldı. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yapan Memur-Sen  İl Temsilciliği Kadınlar Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sibel KÖPRÜCÜ “Dünya Kadınlar Günü, kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı olan ücreti alabilmek için başlattıkları mücadele mirasının yıl dönümüdür. Bu mücadelenin 1857 yılında başladığı dikkate alındığında, aradan geçen zaman zarfında kadının yaratılış gayesi çerçevesinde hak ettiği değer, toplumsal görev, sosyal inşa ve geleceği ihya ekseninde yeterli gelişmenin olmadığı aşikârdır. Emeğin, alın terinin hak ettiği karşılığı bulması, insanın inandığı değerlere uygun yaşamasını sağlamak noktasında mücadele etmeyi amaç ve ilke edinen bir sivil toplum örgütü olarak, bütün kadınlarımızın gününü kutluyor, kendilerine sağlık, huzur ve başarı diliyoruz. Kadınlar, toplumların temel taşı, direğidir. Başarılı olmak, aydınlık bir gelecek kurmak, huzurlu bir ortam tesis etmek istiyorsak, o direği sağlam tutmalıyız” dedi.

 

İslâm coğrafyasında ve Batı modernimiz ne teslim olmamış diğer toplumlarda, toplumsal değişimlerin, hatta ülkemizde 28 Şubat sürecinde görüldüğü şekliyle siyasi dayatmaların kadın üzerinden sürdürülmesi, rastlantısal olmayan toplum mühendislikleri gereği olarak baştan sona planlı, programlı operasyonlar olduğunu söyleyen KÖPRÜCÜ “ Operasyon yapanların kadının özgürleşmesi gibi bir dertleri asla olmamış, ancak onlar, kadınlarını kendi ideolojileri doğrultusunda şekillendiremedikleri toplumları etkisizleştiremeyeceklerini anlamışlardır.

 

Bizim değer dünyamızda kadın hiçbir ideolojinin ne aracı ne oyuncağıdır; hayatın ana öğesi, kurucu ve koruyucu unsuru, bir bütünün diğer yarısı olarak bütünlüğün tamamlayıcısıdır. Evde, sosyal ve kültürel hayatta kadın her türlü kültürel varlığın yüklenicisi olmuştur. Kadınıyla erkeğiyle hepimiz el ele, omuz omuza vererek, bize unutturulmak istenen medeniyet değerlerimizi tekrar canlı kılmanın mücadelesini veriyoruz. Kadınlarımızı, erkeklerimizi, gencimizi, yaşlımızı, hâsılı bütün insanımızı, bizi var ve anlamlı kılan değerlerimizi koruyacağız. Zaten bugün en ateşli, en ileri boyut ve etkileriyle yaşanan savaş, esasen bu değerleri yok etme saldırganlığı ile değerlerin savunulması arasındaki çatışmadan başkası değildir”diye kaydetti.

 

Yeryüzünü ifsat eden odakların millî bütünlüğümüzü, ailenin sağlamlığına dayanan toplum yapımızı bozmak için her yönden, her yerden saldırdığının altını çizen KÖPRÜCÜ “Hak, hukuk, adalet ve saygı ölçülerini elden bırakmadan, millet olarak, hakkı ve hakikati her yerde ve her an savunacak, 180 bini aşkın kadın üyemizle örgütlü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Başta kadınlar olmak üzere, hakkı yenilen, zulme uğrayan, ezilen, sömürülen herkesin, dün olduğu gibi, bugün de yanında olmaya devam edeceğiz” diye söyledi.

Kadınların doğumdan ölüme bütün erkekleri onurlandırdığını ifade eden Orman Bölge Müdürü  Ziya POLAT “ Her destek ihtiyacı duyduğumuzda bize destek veren bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgiyi şefkati esirgemeyen fedakar kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz” diye ifade etti.

 

Dünya kadınlar günü nedeniyle fidan dikme etkinliği düzenlediklerini dile getiren Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim BAHŞİ “ Bu etkinliğimizi düzenlememizde emeği geçen Orman Bölge Müdürü Ziya POLAT’a, şube müdürlerine  ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın sadece bir gün değil 365 anılmasını sevgi gösterilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

Fidan dikiminden sonra günün anısına  hatıra fotoğrafı çekildikten sonra etkinlik sona erdi.