Doç. Dr. Ahmet Karataş:' Bölgede Romatoloji Kliniği'nin Önemli Bir Yeri Var'

Fırat Üniversitesi Hastanesi İç hastalıkları Anabilim Dalı/Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet KARATAŞ, 'Behçet Hastalığı' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Ahmet Karataş:' Bölgede Romatoloji Kliniği'nin Önemli Bir Yeri Var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doç. Dr. Ahmet KARATAŞ, Behçet Hastalığı’nın Orta Doğu ve Asya da artan sıklığı nedeni ile İpek Yolu Hastalığı olarak bilinen bir hastalık olduğunu, 1937 yılında bir Türk Hekimi tarafından bulunması nedeni ile ayrı bir yerinin olduğunu ifade etti.

Dr. KARATAŞ, özellikle hastaların ağızlarında tekrarlayan oral ülser veya aft denilen ve genital bölgelerde ülser denilen yara lezyonları çıkan hastalar olduğunu, hastalarda bu bulgular olduğu zaman muhakkak bir Romatoloji bölümüne görünmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Dr. KARATAŞ, Behçet Hastalığı’nın sadece oral ve genital ülser yapan bir hastalık olmadığını, bu hastalığın Behçet Sendromu olarak da bilindiğini, bu hastalığın birçok sistemik tutulumla karşılarına çıktığını söyledi. 

Ayrıca Dr. KARATAŞ, özellikle göz bulgularının çok önemli olduğunu, üveit denilen tablolarda körlüğe kadar gidebilen önemli sonuçlara yol açabildiğini, damar tutulumu yapabildiğini, birçok damarda pıhtılaşmaya neden olabildiğini, nörolojik tutulumlar ile karşılarına çıktığını ve önemli bir hastalık olduğunu dile getirdi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı/Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet KARATAŞ, özellikle Fırat Üniversitesi Hastanesi Romatoloji Kliniği olarak bu hastalara yönelik tanı ve tedavi yönünden önemli aşama kaydettiklerini, bölge illerden özellikle bu hastalığın ağır tutulumu ile gelen hastaların Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisinin yapıldığını, bu nedenle Romatoloji Kliniği’nin önemli bir yerinin olduğunu ifade etti.