Diyanet leke götürmez

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, Yalova'da yapımı tamamlanan Hz. Ali Camii ve Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kuran Kursu'nun açılışına katılıyor ve Kelime-i Şehadet'i kestirmeden okuduğu iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırıyor.

Diyanet leke götürmez
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı da Ali Erbaş'ın 6 Eylül tarihinde Yalova'da cami açılışında yaptığı konuşmasına atıfta bulunarak "Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet'i kestirmeden okudu" başlığıyla basın yayın organlarında yayımlanan habere ilişkin açıklamada bulunuyor ve diyor ki; 'Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet'i kestirmeden okudu' başlığıyla yayınlanan haber yalandır. Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş'ın Yalova'da 6 Eylül 2024 tarihinde bir cami açılışında 'Eşhedü enlailahe illallah. Eşhedü enne Muhammeden Rasulüllah' cümlelerini ezanda geçtiği şekliyle anlattığı konuşması, önü arkası kesilerek, önce bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır.”

Özetle,  Diyanet İşleri Başkanı bir cami açılışında dinin şehadeti olan ve camilerden semaya yükselen ezandan okuduğu ifadeler,  Sözcü Gazetesinin dini bütün(?) muhabiri tarafından kelimeyi şehadeti bilmeyen diyanet işleri başkanı olarak görülüyor ve mal bulmuş mağribi edasıyla haber yapılıyor.

Öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığını son yıllarda oldukça siyasallaştığını ve yapılan tartışmalı işler, israf, kamunun sırtından yaşanan lüks, konfor ve şatafat, Diyanet Vakfı bütçesinden imtiyazlı kişileri hacca götürmek ya da değişik etkinlikler adı altında hoyratça harcandığını bizler de dile getiriyoruz.

Ve sırf bu tutumu sebebiyle Diyanetin İslam’a hizmet yerine zarar verdiğini görüyor ve her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak son olay, “Hac Bu Sene de Kurbana Denk Geldi!” manşeti atacak kadar dini literatürden yoksun olanların kelime-i şehadet ile ezan arasındaki farkı bilmemelerini de doğal karşılayıp gülüp geçtik.

Birilerinin hemen her fırsatta dini değerleri ve bununla görevli kurumları yıpratma adına haber yapmaları çok doğal. Ancak dini kurumlarımızın da bulunduğu görevi sadece bir kamu görevi değil, en küçük bir lekenin dahi gözeterek İslam’a mal edilebileceği ihtimalini düşünerek sorumlu hareket etmeli.

Hele hele Diyanet İşleri Başkanlığının itibarını ve konumu tartışmalı hala getirecek söylem ve görüntülerden uzak durmaları lazım. Zira sizin yüzünüzden bir kişi dinden soğusa maazallah deist ve ateist olsa valla Diyanet İşleri Başkanı da olsanız bunun hesabını ne bu âlemde ne de diğer âlemde de verebilirsiniz.