Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan hac ve umre açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kanal7'de katıldığı Başkent Kulisi programında 'Hac ve umre ziyaretleri ne zaman başlayacak' sorusunu yanıtladı. Erbaş ayrıca yıl sonundan itibaren Kudüs ziyaretlerinin başlayacağını duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan hac ve umre açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. 

Hac ve umre ziyaretleri ne zaman başlayacak sorusunu yanıtlayan Erbaş, şu bilgileri verdi: "Gönlümüz açılmasını istiyor ama bu konuda karar verici olan biz değiliz, Suudi Arabistan. Gerekli müzakereleri yapıyorlar, biz de zaman zaman görüşüyoruz. Şu ana kadar umre de bazı ülkelere açıldı. 

Biz onların kararını bekleyeceğiz. 2 milyon kadar kardeşimiz Hac için kayıtlı, bekliyor. Eğer belli olursa; mesela Suudi Arabistan bir sayı verirse; kriterleri bekleyeceğiz. Açılırsa, ne kadar kontenjan verilirse bizim hazırlıklarımız tam. Kendisine kura çıkan vatandaşlarımızın önceliği var."

KUDÜS ZİYARETLERİ BAŞLIYOR
Kudüs ziyaterlerinin de başlayacağı müjdesini veren Erbaş, şunları söyledi: "Kudüs ziyaretlerini başlattık. Bu ay sonunda 4 günlük Kudüs ziyaretlerimiz başlıyor. Farklı kategorilerde uygulamamız olacak. Kudüs bizim gönlümüzde her zaman Filistin'in başkentidir ve kıyamete kadar böyle kalacaktır. Bu sadece bir ziyaret değildir, aynı zamanda eğitimdir. Tarihi bir seyahattir, bir bilgilenmedir."