Discord'a erişim engeli getirilecek mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord uygulamasına yönelik erişim engeli getirilip getirilmeyeceği konusunda açıklamalarda bulundu

Discord'a erişim engeli getirilecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord adlı sosyal medya ve mesajlaşma uygulamasıyla ilgili tartışmalara açıklık getirerek, "Yasaklama zihniyetiyle hareket etmek yerine gerekli adımları atarak erişim engeli getirme konusunda görüşmeler yapıyoruz. Ancak henüz kesin bir karar alınmış değil," dedi.

Uraloğlu, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Bosna Hersek'in Tuzla kentine gerçekleştirilen ilk uçuş sırasında, son günlerde gençlere yönelik şantaj ve cinsel istismar gibi olumsuz iddialarla gündeme gelen Discord hakkında konuştu.

Bu konuda İçişleri, Adalet ve Aile ile Sosyal Hizmetler bakanlıklarıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Uraloğlu, "Yasakçı bir yaklaşım benimsemek istemiyoruz, fakat gençlerimizi korumak adına her türlü önlemi almaktan çekinmeyeceğiz," şeklinde konuştu.

Ayrıca ailelere de önemli bir mesaj ileten Uraloğlu, "Çocuklarımızın internet kullanımında ebeveynler büyük bir rol oynamalı. İnternette hangi sitelere girdiğini ve hangi sosyal medya platformlarını kullandığını yakından takip etmeliler. Kötü niyetli kişilerin çocuklarımızı istismar etmeye çalışabileceğini unutmamalıyız. Aileler, çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmelidir,"dedi.