Dilruba Vakası

Şu sokak röportajları da son günlerde epey moda oldu.  Kimin nerede ne söyleyeceği kestirilemeyen bu röportajlardan biri de Dilruba isimli bir genç kızla yapıldı.

Dilruba Vakası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dilruba Y. Instagram’ın erişime engellenmesiyle ilgili şunları söylemişti:

“Parlamenter sistemden çıkıp, koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni tek adama verirsek o da böyle babasının ahırı gibi kullanır. Elin Arap’ı öldü diye ben neden yas tutayım, beni ilgilendirmez. Çat diye ‘kapattım oldu’ olmaz. Bir gece yasa çıkartıyor, hayvanlar ölsün istiyor, Allah’ın adıyla hayvanları katletmeye yönelik yasa çıkartıyor. Bir gece oluyor İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıyor. Bir gece Instagram’ı kapatıyor. Bu yaptığı darbe. Sosyal medyayı kapatması, darbe. Hayvan katliamıyla yasa çıkarması, darbe.

Destekleyenlere de şunu söylemek istiyorum: geri zekâlısınız. Bütün özgürlük haklarınızı tek bir kişiye teslim ettiğiniz için, Allah’tan da üstün tutup ona taptığınız için, sosyal medyanın kapatılmasını desteklediğiniz için, hayvanların katledilmesini desteklediğiniz için hepiniz beyni emcüklenmiş birer geri zekâlılarsınız. Bu söylediklerimin hiçbir şekilde kesilmesini de istemiyorum.”

Kız içinde biriktirdiği tüm kin ve nefretini dökmüş. Kafasına uymayan tüm konularda eleştirilerini dile getirmiş.

Eleştiri dediysek de bu boyutu çoktan aşıp hakaret ve kindarlık boyutuna ulaşmış bu sözler karşısında genç kız, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tabi bir kıyamette bundan sonra koptu. Dilruba’nın sözlerini eleştiri kapsamında değerlendirip tutuklanmaya karşı gelenler olduğu gibi tutuklamanın doğru olduğunu savunan kesimler de oldu.

Dilruba’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Instagram ile ilgili söylediği cümleleri hadi eleştiri kapsamında değerlendirelim diyelim. Ama halkın büyük desteği ile seçilmiş bir siyasi partiye ve bu lidere oy vermiş bu kesime geri zekâlı demek, beyinlerinin emcüklenmesinden söz etmek, halkı büyük bir bölümünü aşağılamak, hor görmek ve nefret suçu işlemektir.

Değil yüzde 52, yüzde 0.1 oy almış bir siyasi parti ve buna oy verenler değerlidir ve kıymetlidir. Bir insanı, taraf olduğu kesimden ve siyasi konumundan dolayı suçlamak ve geri zekâlı damgası vurmak, normal bir insanın ve ruh halinin yansıması  olamaz.

Son zamanlarda farklı muhalif kanal ve sitelerin yalan yanlış haber ve yorumlarından etkilenen çevrelerin bu tür yorum yapmaları moda haline geldi.

Farklı olarak öne çıkmak ve mikrofonun şehvetine kapılmak hastalığı ne zaman sona erer ve insanlarımız eleştirilerini ne zaman seviyeli yapar hale gelir bilemiyoruz ama herkese biraz itidal tavsiye ediyoruz.