Dikkat! İyi haber içerir…

Ülkeler ve devletler için en stratejik alan ve sektörün gıda olduğu geçtiğimiz yıllar patates ve soğanın ortadan kaybolması ya da kaybettirilmesi ile bir kez daha tescillendi.

Dikkat! İyi haber içerir…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hükümetleri en çok zora ve çıkmaza sokan, muhalefete en çok malzeme veren pazar ve market fiyatları ve bunun bir türlü denetim altına alınamaması.

Devlet de bu gerçeği görmüş olacak ki geçmişte tarım bakanlığı ve belediyeler eliyle tüketicilere daha ucuz ürün ulaştırmak amacıyla açtıkları tanzim Satış mağazaları uygulamasını sürdürme kararı almış.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gıdada fahiş fiyatların önüne geçmek amacıyla Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine 500 market açma talimatı vermişti. Kooperatif Marketler, büyükşehirlerde ilk şubesini 2017 yılında açtı. Bu süre içinde sayıları 183 şubeye çıktı. Marketlerden 90'ı geçen yıl tüketicileri ağırlamaya başladı.

Bu amaçla hükümet,  Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından doğrudan üreticilerden alınan ürünleri hesaplı fiyatlarla direkt tüketiciye ulaştırmak amacıyla faaliyet gösteren Tarım Kredi Kooperatif Marketler ‘in hizmet ağını genişletme kararı aldı.

İlimizde biri Çaydaçıra Mahallesi Yeşil kent Kavşağı, biri de Akçakiraz Beldesinde olmak üzere ilçelerle birlikte 9 adet şubesi bulunan Tarım Kredi Kooperatif Marketlerin ülke genelinde ise toplam 183 market hizmet veriyor. Bu sayıya 317 marketin daha eklenerek hizmete açılacak vatandaşta memnuniyetle karşılandı.

Bu yıl ise 30 büyükşehirde 317 market daha açılması hedeflenen marketlerin Türkiye genelinde 500 şubesi olması planlanıyor. İhtiyaç olması halinde 500 kooperatif market hedefinden sonra 500 market daha açılabileceği ifade ediliyor. 

Kooperatif Marketlerde, Tarım Kredi ürünlerinin yanında küçük ölçekli ya da yerel kooperatiflerin ürünlerine de kadın girişimci ve kooperatifleri başta olmak üzere yer veriliyor. Kooperatif Marketlerde, ürününü satmak isteyen üreticilere de bu yönde imkân tanınıyor. Ayrıca coğrafi işaretli ürünlere de özel destek veriliyor.

Üreticiden alınan ürünler tesislerde işleyerek veya işleterek kooperatiflerin yanı sıra Kooperatif Marketler aracılığı ile tüketicilere ulaştırılıyor. Hem üreticinin hakkının hem de tüketicin hakkını koruyarak ucuz, kaliteli ve doğal ürünlerin hesaplı fiyatlara satışa sunulması sağlanıyor.

Bu yöntemle üretici ile tüketici arasındaki aracılar devre dışı bırakılıyor ve hem emek vererek ürünü ortaya çıkaran çiftçi ve üreticimiz hem de ürünleri, her aracıda fiyatı katlanarak fahiş fiyata alan tüketici korunuyor.

 Tarım Kredi Kooperatif Marketler zincirinin öncelikle 30 büyükşehirde kurulması hedefleniyor. Verim alındığı takdirde 500 market daha kurulması hedefleniyor.

Elazığ’da var olan Tarım Kredi Kooperatif Marketlerini bilmeyen, bu marketlerde satılan doğal ve ucuz ürünlerden haberdar olmayanlara hatırlatma yapalım istedik. 

Bir hatırlatmayı da siyasilerimize yapalım ve diyelim ki, bu mağazanın daha uygun ve halkın daha görüp alışveriş yapabileceği uygun alanlara kaydıracak ve çeşitliliği  artıracak bakanlık kurumlarını harekete geçirelim.