Dikkat Bakan Geliyor!

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'ya gerçekleştirdiği ziyarette, önceden belirlenen programda yer alan bir okul bahçesinin kötü halini görünce İl Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürüne fırça atan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, programında son dakika bir değişiklik olmazsa 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı birinci döneminin son günü olan 21 Ocak Cuma günü Elazığ'a geliyor.

Dikkat Bakan Geliyor!

Bakan Özer, hem deprem sonrası yapılan okulları inceleyecek hem de bir okuldaki karne dağıtım törenine katılacak.

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın daveti üzerine Elazığ’a 21 Ocak’ta gelmesi beklenen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ziyaret ve temasları sırasında Şanlıurfa’da ki gibi bir olumsuzluk yaşanmaması için ziyaret programı hassas çalışılıyor. Hatta programda yer almasa bile özellikle öğretmenevi yapılabilecek mevcut bina ya da arazileri de görmek isteyeceği dile getiriliyor.
Bakanın ilimize yapacağı bu ziyaret fırsat bilinmeli ve başta öğretmenevi olmak üzere şehir genelinde okulların eksiklikleri, fiziki koşullarının iyileştirilmesi, tekli eğitime geçilmesi gibi sorunların çözümleri talep edilmeli.

Bu talepler,  Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından değil, bizzat milletvekilleri ve ilimiz valisi tarafından ısrarla ve sonuç alacak şekilde dile getirilmeli ki bir adım atılmış olsun. Bunun için ilgili kurumlar derslerini şimdiden çok iyi çalışsınlar. Bakanın ziyaretini şehre kazanımlara döndürmek için eksiklikleri ve bu eksiklikler için hazırladıkları alternatif çözüm önerileri  ve projelerini siyasilerimize ve il yöneticilerimize zamanında sunsunlar ki onlar da Bakana ısrarcı olabilsin.

Umarız, sendikalarımızın üzerinde ısrarla durduğu ve kampanyalar başlattığı öğretmenevi meselesi bu ziyaretle son bulur ve öğretmenlerimiz evlerine kavuşurlar.