Diclenin Kuzuları

'Dicle'nin, Murat'ın, Karasu'nun, Zap Suyu'nun, Aras'ın kuzularını çakallara kaptırmayacağız.' diyen ve 2019 yılında Van'ın Erciş ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden merhum Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un gözü arkada değil artık.

Diclenin Kuzuları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da bulunan Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya geldi.

Burada gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kürtçe "Sayın Cumhurbaşkanımız hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Sizi canı gönülden çok seviyoruz. Allah sizden razı olsun inşallah." diyen genç kız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün çok mutluyum. Eskiden konuşmaya korktuğumuz dilimizi, bugün Cumhurbaşkanımız karşısında rahatlıkla konuşabiliyorum. Bu sizin sayenizde oldu. Sizin sayenizde arkadaşlarımla, ailemle, sevdiklerimle, dostlarımla, sokakta özgürce korkmadan dilimizi konuşabiliyorum. Özgürce dilimi konuşmanın yanı sıra özgürce dilime ait kitaplara ulaşabiliyorum. Özgürce müziklerimi söyleyebiliyorum, özgürce dinleyebiliyorum. Bunun için size ben ve Kürtler adına canı gönülden teşekkür ediyorum Cumhurbaşkanım. Allah sizden razı olsun inşallah"

Genç kızın aslında eski Türkiye ile yeni Türkiye’yi  ortaya koyduğu fotoğrafı keşke herhangi bir etki altında kalmayan Güneydoğu da  yaşayan bazı insanlar da   doğru okuyabilse ve bunu tıpkı genç kızımız gibi özgürce haykırabilse…

Ve yine terör örgütünün dilimizi, örfümüzü, geleneğimizi ve kültürümüzü özgürce yaşayamıyoruz  gibi artık içi boşaldığı için geçerliliği kalmamış bir sloganın peşine takılıp bunu istismar ederek siyaset yapanların  değirmenine su taşımasa….