DEVA Partisi İl Başkanı Kangal: 'Toplumun vicdanı rahatlatılmalıdır'

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal, hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan Sedat Peker'in yayımladığı videolarla ilgili açıklama yaptı.

DEVA Partisi İl Başkanı Kangal: 'Toplumun vicdanı rahatlatılmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplumun vicdanı rahatlatılmalıdır diyen İl Başkanı Kangal açıklamasında: "Son zamanlarda belirli aralıkla ülke gündeme bomba gibi düşen hayret verici korkunç iddialar hepimizi derinden sarsmaktadır. İleri sürülen bu iddialar hangi ağızdan çıkarsa çıksın üzerinde önemle durulması ve toplum vicdanını rahatlatmak adına derinden araştırılması gereken hayati mevzulardır. Yaklaşık iki aydır ülke gündemini derinden meşgul eden bu iddialar ile , çıkar ilişkileri üzerine kurulmuş , kişisel menfaatlerin ön plana çıktığı illegal bir takım olayların gün yüzüne çıkarılmaya çalışıldığı görüyoruz. Ortaya atılanlar , ülkemizi gerek içeride gerekse de dışarıda zor duruma düşürebilecek , itibar kaybına neden olabilecek ve telafisi de bir o kadar güç olan üzücü olaylardır. Bu iddialar öyle dikkate alınmayacak, iftira ve yalan deyip , üzeri örtülerek unutturulmaya alışacak türden iddialar da değildir. Mutlaka ve mutlaka üzerine gidilmesi gereken, resmi makamlar tarafından her yönüyle araştırılması gereken hassas konulardır. Devlet yetkilileri ile beraber tanınan bir çok kişinin ismi kullanılarak ve detaylı bilgiler de sunularak ortaya atılan bu iddiaların, artık siyasi partiler ya da basın mensuplarından ziyade, işin muhatabı olan yargı mensupları tarafından ele alınması gerekmektedir. Artık bir an önce bu iddiaların doğruluğu ya da asılsız olduğu ortaya çıkarılarak , toplum vicdanı rahatlatılmalıdır. Toplumun genelinin kafasında soru işaretleri varsa ve bu soru işaretlerinin devam etmesi devlet otoritesinin zarar görmesi tehlikesi arzediyorsa , artık gereken neyse yapılmalıdır. İddialarda isimleri geçenlerin korunması yerine , yargı üzerindeki baskıya son verilerek , savcılarımızın inisiyatifi ele almaları sağlanmalıdır . İşte o zaman , ileri sürülenlerin gerçekten iftira mı, yoksa hukukun hiçe sayılarak devletin içinin oyulmaya çalışılıp çalışmadığı görülecektir.

Bizler, bu iddialar ile devletimizin zan altında bırakılmasını , bu makamları temsil edenlerin bireysel yanlışları nedeniyle makamların itibarsızlaştırılmasını asla kabul edemeyiz. Devlet yönetimine illegal yapıları ortak etmeye çalışan , baskı yolu ile menfaat elde etmeye çalışan ve her türlü usulsüzlüğü artık normalleştirmeye çalışan kim varsa artık yargı önünde hesap vermelidir . Bağımsız Yargı , millet adına bu yetkiye sahipse , milletin çağrısına kulak vermeli ve kimseye aldırış etmeden soruşturmalara başlamalıdır" ifadelerini kullandı.