Desteklenmeli! 

Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak yıllardır ilimizin bir tarım şehri olduğunu ve mutlaka çiftçilerimizin desteklenme gerektiğini ifade ediyoruz. Bu nedenle son günlerde  özellikle haberlere konu olan lavantayı dikkatimiz çekti. 

Desteklenmeli! 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da  tıbbi bitkilere vatandaşlarımız oldukça fazla rağbet gösteriyor ve ekimlerini yapıyorlar. Yağ olarak,  sabun veya tütsü olarak ta kullanılan lavantanın ilimizde çok fazla ilgi görmesi bizler içinde sevindirici oldu. 

Özellikle ilgili kurumlarında destekleri ile bu sektör daha fazla ayağa kaldırılarak önemli bir gelir kaynağı sağlanabilir.   Litresinde 3 bin lira gibi bir getirisi olması nedeniyle ilgi gören lavantanın ilerleyen yıllar da daha fazla ilgi görmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

İlimizin bir tarım şehri olmasına rağmen yıllardır istenilen düzeye gelmemesinde elbette ki ilgili kurumların kabahati var ama bizlerinde biraz girişken olmamız lazım diye düşüyoruz. Unutmayalım ki tarımın olmadığı bir ülke gelişemez ve kalkınamaz. İlimizin de bölgede söz sahibi olması için mutlaka bu tür konulara özen gösterilmeli ve destek olunmalıdır. Hevesli olan gençlerin lavanta konusunda desteklenmesi için ilgili kurumların mutlaka bir toplantı yaparak halkın bilgilendirilmesinde etkin bir rol oynamalı ve verilen desteklerin neler olduğu ifade edilmelidir.