Depremzedelere Yeni Hibe Verilecek!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic, beraberindeki heyetle Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Depremzedelere Yeni Hibe Verilecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic’i Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda ağırlayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, UNDP’nin depremzede işletmelere verdiği hibe desteğinin önemli bir can suyu olduğunu belirterek, yeni hibe desteği talep etti. Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic ise yeni fon bulunması halinde depremzedelere hibe verileceğini söyledi.

YENİ HİBE DESTEĞİ TALEP EDİLDİ

UNDP’nin Malatya’daki 842 küçük ve orta ölçekli işletmeye verdiği toplam 44 milyon TL’lik hibe desteği için teşekkür eden Başkan Sadıkoğlu, Malatya’nın ağır hasar alan iş yeri sayısında tüm deprem illeri arasında birinci sırada olduğunu belirtip yeni hibe desteği talebinde bulundu. Başkan Sadıkoğlu, “Şehrimizde 27 bin 500 bağımsız iş yerimiz kullanılamaz hale geldi. Odamızın 10 bin 600 üyesinin tamamı depremden doğrudan ve dolaylı yoldan etkilendi. Ağır hasarlı konut sayısıyla Hatay’dan sonra ikinci sırada yer alan Malatya’mız, ağır hasarlı işyeri sayısında ise birinci sırada yer alıyor. Yani, Malatya olarak depremi en ağır haliyle yaşadık. Yapmış olduğumuz görüşmeler ve talepler sonucunda 842 küçük ve orta ölçekli işletmeye verdiğiniz toplam 44 milyon TL’lik hibe desteği için teşekkür ediyoruz. Biz istiyoruz ki tüm işletmelerimiz hibe desteğinden faydalansın. Bu kapsamda yeni hibe destekleri talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

Deprem sonrasında Malatya özelinde UNDP olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic, MTSO Başkanı Sadıkoğlu’nun talebi doğrultusunda yeni hibe arayışında olduklarını ifade ederek, yeni fonlar buldukları takdirde Malatya’daki işletmelere hibe desteği sunacaklarını belirtti.

Ziyarette UNDP Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, UNDP Gaziantep Bölge Temsilcisi Hamit Doğan, UNDP Proje Yöneticisi Alper Demir ve UNDP Malatya Temsilcisi Oğuz Deveci de yer aldı.