Depremle yaşamak

Elazığ son birkaç yıldır yaşanan depremler nedeniyle ağır yaralar aldı. Sivrice ve Kahramanmaraş merkezli iki depremlerle zor günler geçiren Elazığ, depremi tam unutmuşken yeniden hatırladı.

Depremle yaşamak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ’da her hangi bir can kaybı yaşanmazken, insanlar arasından yaşanan korku ve panik bizleri derinden üzdü. Yaşanan bu depremde gösteriyor ki bu deprem ne son ne ilk. Bölgemizin deprem hattında olmasından dolayı depremlere alışkın ve hazırlıklı olmalıyız.

Sivrice Merkezli depremler nedeniyle eski yapı stoğunu büyük bir ölçüde yenileyen Elazığ’ın bundan sonra da güçlü ve kanunlara uygun binaların yapılmasıyla depremin çok büyük zarar vermemesi için önlemleri  alması gerekiyor. Bu nedenle hem ilgili kurumların buna özen göstermesi hem de vatandaşlarımızın bu konularda dikkat etmesi gerekiyor.

Yaşadığımız bu deprem nedeniyle Başta komşu şehrimiz Malatya olmak üzere hepimize geçmiş olsun. Allah bu afetlerden hepimizi korusun.