Densizliğin Daniskası!

Dünya koronavirüs ile mücadele ederken ve aşıya ulaşmak için devletlerarası bir nevi soğuk harp yaşanırken, ülkemizde hiçbir sıkıntı yaşanmayan aşılama çalışmaları ile ilginç bir açıklama geldi.

Densizliğin Daniskası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, yaptığı açıklamada aşı randevusu  alıp aşı olmaya gitmeyenlerin sayısına dikkat çekti. 

Prof. Dr. Akın, "Aşılar hızlı bir şekilde yapılırsa, hem açık alanların daha fazla kullanılması hem insanların kurallara daha fazla dikkat ediyor olması hem de aşının da etkisiyle vaka sayısında düşme olabilir. Ama yeter ki insanlar hem kurallara dikkat etsinler hem de aşı sırası geldiğinde bunu ihmal etmeden olmaları lazım. Bana gelen bilgilerde doğruluğunu kontrol etmek lazım belki ama 100 kişi aşı randevusu alıyorsa, tahminen 25 kişi aşıya geliyormuş. 75 kişilik kontenjanı gereksiz bloke ediyormuş. Bu hem kendileri için hem de Türk toplumu için zarar veriyor. O yüzden muhakkak aşı randevusuna gidip aşı olmamız lazım. Hem kendimizi hem de toplumu koruruz. Toplumu koruduğumuz zaman sosyal, iş yaşamımıza biraz daha rahat devam etme fırsatı olur. Sonbaharda olabilecek riski de en aza indirmiş oluruz. Sonbahara daha rahat bir durumda girebiliriz" 

Bu açıklama, koranavirüs ile hayatları pahasına mücadele eden sağlıkçılar adına, vaka sayılarındaki artış sebebiyle aylardan beri işyerleri kapalı olan esnaflar adına, bu hastalığa yakalanıp vefat edenler ve onların yakınları adına ve her şeyden önemlisi de kul hakkı adına bizleri üzen ve biraz da hayretler içerisine düşüren bir haber oldu.

Bin bir rica-minnet ve özel hukuk kullanılarak Almanya ve Çin’den gelen aşılar hastanelere ulaşıyor, sırası gelen ve hakkı olan insanlarımız da randevu alıp aşı yapmak iradesini gösteriyor ama randevu günü ve saati geldiği anda ise bazı kişiler  aşıya gitmiyor. Hem de 100 randevu alandan  75 kişi yapıyor bu densizliği.

Bu ne aymazlık, bu ne tutarsızlık ve bu ne sorumsuzluktur. Aşı vurdurmak gibi bir niyetin yoksa neden randevu alıyorsun? Alıyorsan niye gitmiyorsun? Sonradan da dükkânlar kapalı, sokak yasak, şu yasak, bu yasak diye aklınca şikâyet ediyorsun. 

Az duyarlılık, çok sorumluluk ve bu konuda oldukça ciddiyet istiyoruz bu süreçte dostlar. Sizin randevu alıp da vurdurmadığınız aşıya ulaşmak için milyonlar sabırsızlıkla bekliyor.