Denetleyeni de Denetlemek

Son günlerde yenidoğan çetesi olayının kamu gündemine bomba gibi düşmesiyle Elazığ'daki yetkililer harekete geçti.

Denetleyeni de Denetlemek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Bebek Ölümleri İl İnceleme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, ilimizde bir ay içerisinde gerçekleşen ölü doğum ve ölen bebek vakaları her bir bebek için ayrı ayrı incelenerek, bir daha aynı vakalarla karşılaşmamak için alınacak tedbirler üzerinde durulmuş.

Toplantı günün ve gündemin getirdiği bir toplantı değil. Belli ki Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü bu toplantıları her ay mutat bir şekilde yapıyor. Yine bu toplantıda kamu hastaneleri yanında özel hastanelerde doğan bebekler ile sağlık durumları ile ilgili istatistiki bilgiler de masaya yatırılarak şüpheli bir durum varsa onun araştırılması ve sebeplerinin soruşturulması konusu da gündeme gelmiştir.

Bu konuda birkaç günden beri yazdığımız yazıların hemen hepsininin ana temasını denetim olarak özetliyor ve yetkililerin bu konuda denetimi de denetleyecek bir mekanizma kurmasının sağlıklı olacağını ve en küçük ihbarı dahi dikkate almaları gerektiğini dile getiriyoruz.
İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Gecekuşu ve ekibinin bu hususta hassas olduğunu biliyor ve bu konudaki gayretlerini tebrik ediyoruz.