DEMODE FUTBOL

Haftaya bakıldığında kendi evinde kaybetmiş gerek yönetimin gerekse futbolcuların büyük tepki aldığı bir hafta geride kalmıştı

DEMODE FUTBOL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haftaya bakıldığında kendi evinde kaybetmiş gerek yönetimin gerekse futbolcuların büyük tepki aldığı bir hafta geride kalmıştı. Derbide ki ağır mağlubiyet sonrası kara bulutları üstünden atabilecek, taraftarı olmayan ligin alt sıralarına demir atmış son haftalarda puan toplamaya başlasa da çıkış kapısı arayan Kayseri Erciyesspor takımı vardı. Maç hafta içersinde oynanan çift kale havasında başladı. Orta saha mücadelesi şeklinde oynanan oyunda Elazığspor topla daha çok oynamış görünse de pozisyon üretemedi ve ilerde çoğalamadılar.

İlk yarıda Tom'un etkisiz bir sutu ve olumsuz kullandığı ceza alanına yakın duran top ve birde  M’bussinin vuramadığı bir kafa vuruşu vardı. Sezon boyunca Elazığspor’un yediği gollere baktığımızda yan top ve savunmadan çıkarken kaybedilen toplardan kaynaklandığını gördük. Kronik hale gelen bu hatalara Teknik Heyet bir çözüm bulamamıştı. Hücuma çıkarken Segbefia’nın kaybetti top, Erciyesspor’un kontra atağına dönüştü. Kenardan yapılan ilk ortayı uzaklaştırmak isterken tekrar Erciyesli oyuncularda kaldı ve arka direkte bekleyen Erçağ’a atılan ikinci top asist oldu. Gol pozisyonunda Erçağ, en arkada tek kaldı üç oyuncumuz önde kaldı özellikle Onur'un arkasında kalan Erça'ğı kontrol edememesi yanlış pozisyon alışı, devamında kaleci Serdar'ın kapattığı köşeden gol yemesi hatalar zincirine kendisini de ekledi ilk yarıdaki pozisyonlarına Erciyes takımının 3/4 şutunu da ekleyebiliriz.
İkinci yarıda Segbefia’nın bireysel yeteneğiyle bulduğu bir gol olsa da dört net pozisyon yaratan ve  maçın kontrolünü elinde tutan bir Kayseri Erciyesspor takımı vardı. Bunun ana sebebi Elazığspor kenar yönetimi, Murat Kayalı’yı kenara aldı yerine Halil girdi ve çift forvete dönen takım orta sahada bir oyuncu eksiltti. Kontrol Erciyes takımına geçti gol bulma adına yapılan bu hamle kısa süre sonra oyuna orta saha oyuncusu alınıp ikili forvetten biri çıkartmalı topun bizde kalmasını sağlayabilirdi Coşkun Demirbakan. Sonuç olarak, mental(kazanma alışkanlığını kaybetmiş ruhsuz motive olmayan) olarak hazır olmayan, yan top zaaflarını gideremeyen hücuma çıkarken kaybedilen toplar sonrası kapanamayan, mesafe ve kompak oynamayışı Elazığspor’un bu puan kayıplarının ana sebepleridir. Amatör takımının yemeyeceği golleri yiyor çok dağınık bir futbol görüntüsü veriyor tabir yerindeyse 1970 li yılların futbolu oynuyor Elazığpspor.