Demirbağ Başardı

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın Parti İl Başkanlığının başlattığı haftalık halkla buluşma toplantısına katıldığını, salonu, derdi ve talebini iletmek için gelen vatandaştan çok, etraf-taraftan oluşan bir grubun oluştuğunu, salonu dolu ve kalabalık gören Milletvekili Demirbağ'ın hazır kameralar da açıkken gündeme dair cümleler kurduğunu ifade etmiştik.

Demirbağ Başardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Biz olayın bu tarafını görürken, kameralara değerlendirme yapan Demirbağ’ın ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara tavsiyesini içeren bölümü izlememiştik.

Bu konuşma, ulusal medyanın oldukça dikkatini çekmiş olacak ki oldukça haber ve üzerinden yorumlar yapıldı.

FOX TV olayı tam bir itibar suikastına çevirdi, tüm muhalif medyada haberleri yapıldı. Hükümete yakın haber siteleri ise konuşmayı, muhalif kanallara yansımayan baş tarafı ile verdiler ve yorumu halka bıraktılar.

Cümlenin başı ve sonuyla şunu söylüyor Sayın Demirbağ: “Türkiye'yi Amerika'nın talimatı ile Suriye'ye çevirmeye çalışanlar var. Suriyelilerin gideceği bir yer var ama bizim gideceğimiz bir yer yok. Bir millet için önce önemli olan vatanıdır, haysiyetidir, şerefidir. Ekonomik sıkıntı çekebiliriz. Bizim gideceğimiz bir yer yok, öncelikli olan vatandır. Normal şartlarda ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız.”

Zülfü Demirbağ’ın konuşmalarını yarısından alırsanız o zaman size muhalif bir haber çıkar. Ama tümüyle ele alırsanız, bu sözlerin;  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu ekonomik kurtuluş savaşından da milletimizi zaferle çıkaracağız" cümlesiyle paralellik gösterdiği görülecektir.

Kısacası Demirbağ’ın açıklamalarını her kesim farklı yorumlayabilir ve istediği şekilde anlayabilir. Bu nedenle yapılan açıklamanın yarısını haber yapan muhalif kanalların yorumu farklı,  tamamını yayınlayan hükümete yakın kanalların yorumu ise farklı oldu.  

Zülfü Demirbağ’ın bu konuşması bir iktidar milletvekili olarak olaylara bakışı özetleyen bir bakış açışı olabilir. Ancak bu konuşmanın bir kısmının alınarak olumsuz algıya malzeme yapılacağını bilmesi lazımdı. Gençlik yıllarından beri siyasetin içinde olan ve üç dönem milletvekili olma gibi bir tecrübeye sahip bir siyasetçi için çok da mazur görülecek bir konuşma olmadı.

Demirbağ’ın mikrofonu ve kamerayı bulunca karşısında da kendisini dinlemeye hazır   bir vatandaş grubu da görünce kendini alamayıp yokuş aşağı giden araba gibi sağa sola çarpma alışkanlığı ve ritüeline Elazığlılar olarak bizler alışmış  ama konu ulusal medyaya taşınınca olay epey büyüdü.

Milletvekili Demirbağ, bu çıkışıyla Ak Parti cenahında önemli bir merhale aldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözüne bir kez daha girmeyi başardı. Ve günün sonunda muhalefetin tepkisini alsa da karlı ve avantajlı çıkan kendisi oldu. 

Muharrem İnce’nin deyimiyle; “Adam başardı”