DEM, Türkiye Partisi mi Oluyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de DEM Parti heyetini kabul etti. Kritik görüşme 1 saat 25 dakika sürdü. Görüşmeye ilişkin DEM Parti'den yazılı bir açıklama geldi.

DEM, Türkiye Partisi mi Oluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'Terörsüz Türkiye' hedefine ulaşma iradesinin teyit edileceği kabulde, sürece ilişkin son durum değerlendirildi. Kabulde, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile MİT Başkanı İbrahim Kalın da yer aldı. 

Erdoğan ve DEM Parti heyetinin görüşmesine ilişkin DEM Parti yazılı bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklama şu şekilde;

“Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve heyetiyle yaptığımız görüşme, son derece olumlu, yapıcı, verimli ve geleceğe dair umut verici bir atmosferde gerçekleşti. 

Süreçte gelinen noktanın önemi teyit edildi ve karşılıklı olarak bundan sonraki aşamalar değerlendirildi. Şiddet ve çatışmanın olmadığı, demokratik ve siyasal alanın güçleneceği bir dönemin ülkemiz, yurttaşlarımız ve bölgemiz için hayati önemde olduğu ifade edildi. 
Heyetimiz ve partimiz önümüzdeki süreçte daha da güçlü bir irade ve özenle Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı’nı hayata geçirmek için çalışmalarına devam edecektir. Bugün gelinen nokta itibarıyla, dünden daha umutlu olduğumuzu bütün ülkemizin bilgisine sunmakta onur duyuyoruz. 

Bugüne kadar sürece gerek önerileriyle gerek uyarılarıyla gerekse de eleştiriyle güç katan bütün siyasal partilere ve toplumsal kesimlere şükranlarımızı bildiriyoruz.”

DEM’den gelen açıklamaların umut ve Terörsüz Türkiye hedefini güçlendirecek bir üslup ve tarzda olması, sürecin planlandığı gibi gittiğinin de bir göstergesi gibi.

İmamoğlu ile ilgili yolsuzluklara ve bazı belediyelere kayyum atanmasının süreci sabote edeceğine dair tezler, DEM’in açıklamalarıyla çürütülmüş oldu. Bu resimde görünen şu ki DEM, PKK’nın silahlı kolu olma yerine Türkiye Partisi olmaya aday yeni bir portre ortaya koyuyor. 
Yıllarca terör örgütünün gölgesi, talimatı ve yönlendirmesi ile siyaset yapan DEM, bu durumdan şikâyetçi olmuş olacak ki artık bağımsız,  özgür ve Türkiye’nin sorunlarına yönelen bir siyaseti rotasına koymuş.