Değişime Direnen Ak Parti

31 Mart yerel seçimlerinde ağır bir yenilgi alan ve birçok belediyeyi kaybeden Ak Parti, bu olumsuz gidişatın düzeltilmesi ve düşen oylarını yeniden kazanması adına değişim başlatacağını ifade etmişti.

Değişime Direnen Ak Parti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Değişimin genel merkezden başlatılması beklenirken Ak Parti, buna yanaşmadığı gibi değişimi de ağırdan alma gibi bir tavır ortaya koydu.

Daha önce; Adıyaman, Afyonkarahisar, Erzincan, Gaziantep, Kastamonu, Osmaniye ve Zonguldak il başkanlarını değiştiren Ak Parti, son olarak Rize, Şanlıurfa, Mardin ve Kahramanmaraş il başkanlarını değiştirdi.

Ak Parti’nin il başkanlığı seviyesindeki değişimlerini samimi ve gerçekçi bulmayan parti tabanı, özellikle genel merkez teşkilatlarının hala değişmemesini  tepkiyle karşılıyor.

Yanlış atama ve aday belirleme sebebiyle çok sayıda belediyenin kaybedilmesine sebep olan Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir,  üç seçim kaybeden Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, mental yorgunlukla ne söylediğini bile bilmeyip torpilli işe alınmaları bile savunan Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, siyasetin kendisini bıraktığı halde kendisi ısrarla siyasetin içinde olma tiryakisi Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı bu görevlerde kaldığı sürece Ak Parti’de ne değişim olur ne de giden seçmen tekrar geri gelir.

Bu hakikati sıradan bir insanın görmesine rağmen Genel Merkezin sözde akil adamları ve yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözde akıllı danışmanları nasıl görmez işte bu da bizim bir türlü anlamlandıramadığımız yaman bir çelişki olarak karşımızda duruyor.

Tüm bu yalın gerçeklere rağmen bir değişim yaşanmıyorsa demek ki Erdoğan da Ak Parti’den umudu kesmiş. Ve belki de doğrusunun bu olduğuna inanıyor.