Değişim İlçelerden Başladı

Ak Parti 2025 Mayıs ayında yapacağı büyük kongre öncesi ilçe ve il kongreleri yapma kararı almıştı.

Değişim İlçelerden Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in sosyal medya hesaplarından takip ettiğimiz kadarıyla bugünlerde çok sayıda yeni ilçe başkanı ataması yapıldı. 

Bu değişikliklerden biri de Ak Parti Sivrice İlçe Başkanlığında yaşandı. Nafiz Yerebasan görevinden alınarak yerine Sezai Arpacı atandı.

Geçtiğimiz gün de Kahramanmaraş’ın dört ilçesine yeni başkanlar atanmıştı. Sanırız bu atamalar devam edecek ve yapılacak kongrelerle bu başkanlar bu kez seçilmiş olacak.

İlçe kongreleri sonrası bu kez il başkanlarında bir değişim rüzgarı esecek ve tek adayla gidilecek il kongrelerinden de atanmış başkanlar, seçimli hale getirilecek.

Tüm bu kongre süreçlerinin ardından Mayıs 2025 tarihinde büyük kongreye gidilecek ve köklü bir değişim de burada yaşanacak.

Ak Parti her ne kadar değişimi sıklıkla dile getirip bunu ilçe ve illere indirgemeye çalışsa da genel beklenti Genel Merkez teşkilatlarının tümüyle yenilenmesi, kirlenmemiş ve davasına adanmış isimlerin göreve gelmeleri.

Teşkilatlardaki samimi insan eksikliğini, gören Erdoğan, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen MKYK’da “çalışın ve sahada olun, partimize katkı sağlayacak samimi adamları bulup teşkilatlara alın” talimatıyla aslında mevcut teşkilatlara çok da olumlu bakmadığını ve memnun olmadığını dolaylı da olsa ifade etmişti. Bakalım bu cümleleri  üzerine kimler alacak  ve yeni isimlere yer açacak samimi insanlar olacak mı?