Değişen CHP mi Erol mu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in imzalamamasına rağmen TBMM'de grubu bulunan Ak Parti, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisinin terörle mücadele bildirisine kendisin de şahsi olarak imza attığını açıklayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, mecliste bir konuşma yaparak terörün bir devlet sonu olduğunu dile getirdi. 

Değişen CHP mi Erol mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Terör bir devlet meselesidir, terör bir parti meselesi değildir ve aynı şekilde, PKK bir terör örgütüdür, YPG bir terör örgütüdür görüşlerini dile getiren Gürsel Erol, Kıbrıs barış harekâtında NATO ambargosunu delerek Beşparmak dağlarına Türk bayrağını diken Ecevit ve Erbakan’ın milliyetçiliğin destanını yazdıklarını dile getirdi.
Gürsel Erol’un yıllar sonra gündeme getirdiği Kıbrıs barış harekâtı birçok yönüyle milli bir operasyon ve askeri kanadıyla da siyasi kanalıyla da  yerli bir başarıdır.
Türkiye geçmişten bugüne dış sorunlarında Kıbrıs’taki gibi milli durabilseydi, NATO, BM ve daha birçok gereksiz kuruma bağlı kalmaksızın hareket edebilseydi bugün çok daha farklı ve önemli bir yerde olabilirdi.
Son yıllarda dış politikada uygulanan aktif siyaseti birileri hala anlayamamış ve “Bizim Suriye’de Irak’ta ne işimiz var” sakızını çiğnemeye devam ediyorsa bu zihniyetten de bu siyasi partilerden de ülkeye fayda gelmez.
Bu çıkışıyla öyle görünüyor ki Gürsel Erol, mevcut CHP yönetimiyle ciddi anlamda ayrışıyor.
Bu da gösteriyor ki ya mevcut CHP yönetimi milli ve Atatürkçü olmaktan uzaklaştı ya da Gürsel Erol Ak Parti düşüncesine yaklaştı.
İkincisi olmadığına göre demek ki sorun mevcut CHP zihniyeti ve Genel Başkanında.