Dar Gelirli Ne Yapsın?

MetroPoll Araştırma Şirketi, aylara göre dar gelirli vatandaşların en çok oy verdiği partileri araştırmış.

Dar Gelirli Ne Yapsın?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aylık geliri 3000 TL ve altı seçmenlere yönelik gerçekleştirilen araştırmada "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu sorulmuş.

Anket sonuçlarına göre tüm aylarda Ak Parti, dar gelirli vatandaşların en çok tercih ettiği parti oldu. 

AK Parti'yi sırasıyla CHP, HDP, İyi Parti ve MHP takip etti. 

AK Parti, Temmuz- Ağustos ayı içerisinde yüzde 29.2 ile listenin zirvesinde yer aldı. Aynı ay içerisinde AK Parti'yi yüzde 16.8 ile CHP, yüzde 11.8 ile HDP, yüzde 10.4 ile MHP ve yüzde 8.3 ile İYİ Parti takip etti. Kararsızların oranı da yüzde 20.1 olarak kayıtlara geçti.

Bu anketi, sosyolojik, psikolojik, ekonomik açıdan yorumlamakla birlikte iktidara mahkûm kalmak ya da muhalefet güvensizlik açısından bakmak da mümkün.

Ekonomik zorlukları en çok yaşayan ve bunun sebebi olarak hükümeti gören dar gelirlilerin büyük bir kısmı Ak Parti’ye oy vereceğini söylüyorsa, bunun en önemli sebeplerinden biri iktidarın her şeye rağmen bu kesimin sorunlarına gösterdiği duyarlılıktır.

Dar kesimlilerin daha yakın olduğu düşünülen muhalefet partilerine daha az oy verme temayüllerinin tek sebebi de muhalefet partilerine güvenmemesidir. İktidara geldiklerinde bugünden daha kötü duruma düşeceklerine inanan dar gelirli kesimlerin umudu hala Ak Parti.

Ankette en dikkat çeken rakam ise kararsızların yüzde 20 gibi önemli bir orana ulaşması. Bu oranı en iyi yorumlaması ve adım atması gereken parti ise Ak Parti.

Vatandaş, sorunları görse ve olumsuzluklarını bizzat yaşasa da bu durumdan kendilerini yine Ak Parti’nin çıkaracağına inanıyor.

Ak Parti MKYK’sı artık parti temel ilke ve hedefleri yanında hayat pahalılığı, artan kira fiyatları gibi günlük hayatı konuşuyor. Ve duyarlı MKYK üyeleri, “Gittiğimiz şehirlerde karşımıza çıkan tek konu hayat pahalılığı”  seslerini Erdoğan’a duyurarak bu konularda acil adım atılması gerektiğini haykırıyor. Ve Erdoğan da bu konularla ilgili çalışmalar başlatıyor.

Sadece dar gelirlilerin değil, tüm vatandaşların umudu olması için içindeki art niyetli  ve ranta bulaşmış kişileri temizleyerek Ak Parti’nin birkaç hamle daha yapması gerekiyor.