DAR GELİRLİ AİLELERİ YAKACAK TELAŞI ALDI!

Özellikle doğalgaz kullanmayan vatandaşların ısınmada vazgeçilmezi olan odun ve kömürün fiyatlarında ki artış dar gelirli aileleri zor durumda bıraktı

DAR GELİRLİ AİLELERİ YAKACAK TELAŞI ALDI!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle doğalgaz kullanmayan vatandaşların ısınmada vazgeçilmezi olan odun ve kömürün fiyatlarında ki artış dar gelirli aileleri zor durumda bıraktı.

Doların yükselmesi ile birlikte yakacak fiyatlarının da yükseldiğini ifade eden Kömür Satıcıları, ’Bu yıl odunun tonu 400 ile 500 TL arasında değişiyor. Kömür ise 700 ile 800 arasın da satılıyor. Geçen yıla göre her hangi bir artış meydana gelmedi. Özellikle doların yükselmesi sebebi ile fiyatlar da bir azalma da yaşanmadı. Dar gelirli ailelerin bu fiyatlar da yakacak alması çok zor. Bizler de elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalışıyoruz. ’diye ifade etti.

Vatandaşlar kömür alırken kaliteli kömüre ilgi göstermesi gerektiğini ifade eden Kömür Satıcıları, ’Kömür kaliteli kullanıldığı zaman ısı verir. Bu nedenle fiyatlarda ki değişiklik kömürün kalitesine göredir. Kömür ile birlikte odun alırken de özellikle odunların kuru olmasına özen gösterilmelidir. Geçmiş yıllar da satışlarımız oldukça iyiydi. Doğalgazın gelmesi ile birlikte satışlarımız da bir düşüş meydana geldi. ’dedi.