Damdan Düşeni Getirin

Her şey bir tarafa, iğneden ipliğe ve özellikle de artık gün aşırı değil saat aşırı akaryakıta gelen zammı savunan Ak Partililer hiç çekilmiyor.

Damdan Düşeni Getirin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zamlar,  TBMM Genel Kurulu'nda, gündem dışı konuların görüşüldüğü anlarda ele alındı.

Grup başkanvekilleri, akaryakıt zamlarına ve gündemdeki diğer konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konu hakkında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 2002 öncesindeki kriz dönemlerinde yüzde 110'u aştığını hatırlatarak, enflasyonu 2005 yılında tek haneli rakamlara düşürdüklerini söylemiş ve ardından da küresel krizin yaşandığı 2008 yılında enflasyonu tek haneli rakamlarda tutmayı başardıklarını anlatıp 2023 yılında da aynısını yapacaklarını belirtmiş.

Petrol üreten ülke olmamamıza rağmen şu anda en düşük fiyatlı petrolün Türkiye’de olduğunu belirten Özkan, Akaryakıtın Türkiye’de, Avrupa ortalamasına göre yüzde 40-50 daha ucuz olduğunu söylemekten de geri kalmamış.

Bu milletvekilleri ya akaryakıt almıyorlar ya da bir deponun kaça dolduğundan haberdar olmayacak kadar lümpen yaşıyorlar. 

Kime sorsanız ateş topuna ve sinir yumağına dönen akaryakıt fiyatlarını hala savunan bir milletvekilinin inandırıldığını geçtik, insanın aklıyla alay eder bir tavır sergilemesinin siyasi iletişimdeki yeri nedir ve halktaki karşılığı nedir bilmeyiz ama bu değerlendirmeleri duyan her vatandaşın okkalı bir hadi oradan dediğini 85 defa duyuyor ve başımızı öne eğiyoruz.

Sorumlusu ve faili olmadığımız bir konuda dahi biz boynumuzu bükerken hazretler, yavuz hırsız misali hala bize hikâye anlatarak sözüm ona tepkileri yumuşatmaya ve zamların gerekçelerini izah etmeye çalışıyorlar.

Ne demişti, çektiği acıları halka anlatmakta  zorlanan Nasrettin Hoca: “Bana damdan düşeni getirin”