Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lübnanlılara da kapımız açıktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye'nin göçmen politikası ve uluslararası göç sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'den gelen mültecilere kapılarını her zaman açık tuttuğunu belirterek, Lübnan'dan gelecek olan mültecilere de aynı yaklaşımı sürdüreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Lübnanlılara da kapımız açıktır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile İstanbul’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye'nin göçmen politikası ve uluslararası göç sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin Suriye’den gelen mültecilere kapılarını her zaman açık tuttuğunu belirterek, Lübnan’dan gelecek olan mültecilere de aynı yaklaşımı sürdüreceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteci sayısının yaklaşık 3,5 milyon olduğunu ifade ederken, bu süreçte Almanya’nın eski Şansölyesi Angela Merkel ile işbirliği içinde olduklarını hatırlattı. Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen mültecilere yönelik kapılarının her zaman açık olduğunu dile getiren Erdoğan, şu an aynı şekilde Lübnan’dan gelecek mülteciler için de kapıların açık olduğunu belirtti. Erdoğan, özellikle Lübnan’daki Türkmen soydaşlarının da Türkiye’ye kabul edileceğini ve onlara her türlü desteğin verileceğini ifade etti.