Cumhur İttifakı Milletvekilleri: Maden'de Yaşanan Sorunların Çözümüne Yönelik Önerimiz Olumlu Karşılanmıştır

Kurban Bayramı öncesinde MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER ile Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan NAZIRLI tarafından İç İşleri Bakanı Ali YERLİKAYA ziyaret edilerek Maden ilçesinde yaşanan sorunlar istişare edilmiş ve bayram sonrası geniş katılımla konuyla ilgili bir istişare toplantısı yapılması kararlaştırılmıştı.

Cumhur İttifakı Milletvekilleri: Maden'de Yaşanan Sorunların Çözümüne Yönelik Önerimiz Olumlu Karşılanmıştır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MADENLİ HEMŞEHRİLERİMİZ BİZE GÜVENSİN

Alınan bu karar doğrultusunda 04 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da ilk toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıya Cumhur İttifakı Elazığ Milletvekilleri Prof.Dr. Erol KELEŞ, Ejder AÇIKKAPI, Mahmut Rıdvan NAZIRLI ve Semih IŞIKVER ile birlikte, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah TANCAN, AFAD Başkanı Okay Memiş, AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü  Orhan Tatar, MAPEG Genel Müdürü Arslan Narin, konuyla ilgili akademisyenler ve ilgili bürokratlar katıldı.

Cumhur İttifakı Milletvekilleri tarafından yapılan ortak açıklamada ise şu ifadelere yer verildi.

MADEN İLÇEMİZİN 10 YILLIK TÜM SORUNLARI SONLANDIRILACAK

 “Bilindiği gibi Maden ilçemizde bir özel işletmenin yaklaşık 10 yıllık süreç içerisinde madencilik faaliyetleri sebebiyle cevher üretimi sonrasında artakalan cürufu aynı yere biriktirmesi nedeniyle heyelan riski oluşmuştur. Siyasi iradenin bu süreç içerisinde ortaya koymuş olduğu tavır Madenli hemşerilerimiz tarafından tasvip edilmemiş ve sorun büyüyerek ve ciddi mağduriyetlere sebep olarak maalesef bugüne kadar gelmiştir. Maden merkezde yer alan Camii Kebir Mahallesindeki 500 ev ve işyeri risk tehdidi nedeniyle boşaltma kararı alınmış ve hem evlerinden hem de işyerlerinde olacak olan vatandaşlarımız için de tatmin edici bir çözüm maalesef geliştirilememiştir.
Bugün yapılan toplantıda üzerinde hassasiyetle durduğumuz öncelikli konulardan biri her hak sahibi vatandaşımızın ev ve işyerlerinin zamanında teslimi ve mevcutta TOKİ tarafından yapılan konutların devrini içermiştir. Bununla birlikte Madenli tek bir vatandaşımızı mağdur etmeyecek bir çözüm tek önceliğimiz olduğundan tüm hassasiyetleri gözeterek süreci yönetmiş bulunmaktayız. Öncelikle söz konusu alanda yer alan ata yadigarı Hükümet Konağı, Ulu Cami ve Saat kulesi korunacaktır. Yıkım gerçekleştirilen mahalle yeşil alan olarak düzenlenecek ve Maden halkının istifadesine açılacaktır. Bu üç husus tüm Madenli kardeşlerimizin ortak hassasiyeti olduğundan kararlı bir şekilde arkasında durulmuştur. 
Önümüzdeki hafta içerisinde daha geniş kapsamlı yapılacak olan ikinci toplantı sonrasında inşallah Maden ilçemizin 10 yıllık tüm sorunlarını sonlandırarak vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verecek şekilde sorunu ortadan kaldıracağız. Biz bu sürece omuz veren İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA başta olmak üzere ilgili Bakan Yardımcılarımıza ve bürokratlarımıza ayrıca  Madenli hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz”