Cumartesi Güzelliği

Hafta sonu tatilinin birinci günü olması yanında pazarın durağanlığına karşın daha huzur veren ve insanı daha umutlu kılan bir zaman dilimi olarak bilinir cumartesi günleri.

Cumartesi Güzelliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz cumartesi,  birçok açıdan önemli ve hem şehrimiz hem de ülkemiz için önemli adım ve müjdelerin de alındığı gün olarak tarihe geçti.

20 Mart 2021 Cumartesi tarihli ve 31429 sayılı Resmi Gazete’de üç önemli karar yayınlandı. Bunlardan birincisi; belirli çevrelerin haklı ikaz ve olumsuz yansımaları net olarak görüldüğü için itiraz ettikleri İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılması idi.

Kadına şiddeti önleme ve koruma altına almak gibi iyi bir noktadan hareket edip, günün sonunda LBGT gibi sapkın görüşleri savunanların kalesi haline getirilen sözleşmeden vazgeçilmesi önemli bir gelişmeydi.

21 Mart Cumartesini anlamlı ve güzel kılan Resmi Gazete haberlerinden biri de enerji sektöründe hizmet yürüten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında önemli görevler üstlenmiş başarılı bir bürokrat olan hemşehrimiz, Ömer Sami Yapıcı’nın TEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne atanmasıydı. Bu göreve 19 Ocak 2021 tarihinde vekâleten atanmış ve çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüten hemşerimiz Ömer Sami Yapıcı, TEDAŞ Genel Müdürlüğü görevine asaleten atandı. 

Cumartesi günkü Resmi Gazete’nin önemli bir haberi de  Elazığlı hemşerimiz Celal Sürgeç’in  Balıkesir İl Müftülüğü’ne atanmasıydı.

Uzun yıllar Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevinde bulunan Kahramanmaraş Müftüsü hemşerimiz Celal Sürgeç’in Balıkesir gibi oldukça büyük bir ile müftü atanması, o il için de büyük bir şans oldu.

Bizler hem yürürlükten kaldırılan İstanbul Sözleşmesinin, hem de önemli görevlere atanan iki hemşerimiz için yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyoruz.