Cübbeli Saldırısını Nasıl Yorumlayalım?

Birçok konudaki görüş ve tespitlerine çok katılmasak da özellikle selefi akım, hadis karşıtları ile Işıd ve Türkiye'nin inanç ve değerlerini kaşıyarak buradan ayrılık ve fitneler üretip birbirimize düşürmeyi hedefleyen yapılara karşı cesur bir mücadele örneği veren Cübbeli Ahmet Hoca, 7 Eylül'de İstanbul'da saldırıya uğramıştı.

Cübbeli Saldırısını Nasıl Yorumlayalım?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkisiz hale getirilen saldırgan polise teslim edilirken Cübbeli, Lalegül TV Özel Yayınına katılarak konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendileri üzerinden Nakşibendi tarikatının radikalleştirmeye çalışıldığına dikkat çeken Cübbeli Ahmet, şöyle konuştu:“Dış güçler, İsmailağa’yı ılımlandırmak, şeriat bakımından taviz; İBDA-C’yle de terörize etmek istiyorlar. Bu FETÖ’nün projesi ama FETÖ’nün kendi projesi olmaz. MOSSAD ve CIA’nın projesi.

Dediler ki 'Nakşilerden bir grubu radikalleştirmemiz lazım'. Menzil’den buna yol bulamadılar, Erenköy cemaatinden buna yol bulamadılar, İskenderpaşa cemaatinden buna yol bulamadılar. Ama şu anda görüyoruz ki ana avrat sövenler İsmailağa’da hocaefendiler.

Gezmemen lazım diye mesaj verdiler. Gırtlağına değdik dediler. Ben de ‘Daha çok gezmem lazım’ diye mesaj aldım bu işten.”

Cübbeli Ahmet, İslami düşünce ve cemaat farklılıklarından kaynaklı bir mücadele ve iç çatışmadan söz etmiyor. Daha büyük bir projeden söz ediyor. Bir zamanlar FETÖ eliyle yapılmak istenen projeleri bu kez daha ılımlı görülen cemaatleri radikalleştirerek ve şiddete bulaştırarak yapmak istiyorlar diyor.

Cübbeli’nin ABD; İsrail kadar İran ile ilgili de sert eleştirileri ve reddiyeleri var. Ve bunların yüzde 90’ı itikadı meseleler değil dünya ve Müslüman dünyasında oynanmak istenen hatta oynanan senaryolara dikkat çekerek ümmetin uyanmasını sağlamak amaçlı konuşmalar.

Cübbeliyi ehli sünnet olmaktan dolayı küçümseyen, basit gören çevrelere bir bakıyoruz, adamların altından vehhabilik, selefilik, İrancılık ve İsrailcilik çıkıyor. Ve ilginçtir bu kesimler de bunu “Kur’an Müslümanlığı” söylemiyle yapıyorlar.  Kendilerini hak suretinde gösterip Hakkın ilkelerini çiğneyerek. Tıpkı FETÖ yapılanmasında olduğu gibi.

Cübbeli belki çok konuşabilir, belki zaman zaman gereksiz konulara da girebilir ancak dünya siyasetine vakıf bir feraset sahibi olarak bilinir ve özellikle bu konudaki CIA ve MOSSAD vurgusunu dikkate almak gerekir.