Çözümsüz Toplantılar

Deprem sonrası gerçekleştirilen hizmetler ve oluşan sorunların çözümü için yapılan toplantılar memnuniyet verici olmakla birlikte bu toplantılarla hangi sorunların çözüldüğü, hangi sorunların ise ilgili bakanlığa taşındığı hakkında bilgilendirilme yapılmaması tepkilere yol açıyor.

Çözümsüz Toplantılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremin adından bakanlıklar ve diğer kurumların başlattığı çalışmalar devam ederken, zaman içerisinde özellikle TOKİ ve AFAD’ın görev alanına giren birçok konuda vatandaşın mağdur eden sorunlar yaşandı.

Vatandaşın yaşadığı problemler ve bu sorunları çözmesi gereken kurumların ilgisizliği bir buçuk yıldan beri devam ederken, il yöneticileri ve milletvekillerin birlikte yaptıkları toplantılarda hangi sorunun çözüldüğü, hangi sorunların çözümsüz olduğuna dair açıklama yapılmaması tepkilere sebep oluyor.

TOPLANTILARIN AMACI; SAMİMİYET VE ÇÖZÜM
İlimizde özellikle depremzedelerin yaşadığı ve çözülmesi noktasında zaman zaman sesini yükselttikleri sorunların çözümü noktasında hem yerel yöneticilerimiz hem de siyasilerimiz  gerekli adımları atıyorlar.

Oluşan sorunları yerinde tespit amacıyla vatandaşlarla buluşan, bölgesel olarak mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelen siyasilerin, sahada ve danışmanları aracılığı ile sosyal medyadan aldıkları problemleri çözmek amaçlı, il yöneticilerinin başkanlığında ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının da  katılımlarıyla toplantılar düzenlenmekte.

Ancak yapılan sayısız toplantıların sonunda,  sorunun çözülüp çözülmediği konusunda ya da çözümsüzlüğü konusunda herhangi bir açıklama yapılmıyor.

YERELDEK İ SORUNLAR DAHİ ÇÖZÜLMÜYOR
İlimizde vatandaşın deprem ve pandemi merkezli yaşadığı problemlerle ilgili olarak yerel idareci ve bürokratlar tarafından çözülebilecek nitelikteki problemler bile çözülemiyor. 

Geçtiğimiz aylarda genel kura çekilmesinin mahsurlarını sıklıkla ifade etmemize ve vatandaştan bu konuda gelen tepkilere rağmen, genel kura çekilmiş ve vatandaş kendi evinden uzak noktalardaki konutlara mecbur ve mahkûm edilmişti.

İldeki bazı bürokratların bu ilgisizliği  ve çözümsüzlüğü çözüm gören yönetim anlayışı sebebiyle vatandaş, siyasete ve dolayısıyla Ak Parti hükümetine ciddi tepkiler ortaya koymuştu.

Çok kolay çözülebilecek konuları bile büyük sorun haline getiren bazı bürokratların, büyüterek kartopu haline getirdiği problemlerden rahatsız olan ve vatandaşların bu noktada biriken problemlerine çözüm bulmak amacıyla toplantılar yapan il yöneticileri ve milletvekillerinin bu gayretlerini ve çabalarının hangi sorunu çözmeye yaradığı da merak konusu oldu.

ÇÖZÜMLENMEYECEK SORUN OLUR MU?
İlimizde depremzedelerin yaşadığı ve memnuniyetsizliklerini belirttikleri sorunların hiç birinin çözümsüz olamayacağını ifade eden vatandaşlar, bunların birçoğunun ilde çözülmesinin mümkün olduğunu belirtiyorlar.

Sorunlarda öncelik ve yoğunluk sıralamasının dahi yapılmadığını, vatandaşın yaşadığı sorun ile birlikle çözüm önerilerini de yetkililere sundukları halde kabul görmediği de iddia ediliyor. 

BAZI BÜROKRATLAR “ESKİ TÜRKİYE”NİN BÜROKRATI GİBİ
İlimizde çözüm bekleyen problemlerin önemli bir kısmının mevcut yasa ve yönetmelikleri “eski Türkiye” bürokratı gibi okuyup yorumlayan bazı bürokratlardan kaynaklandığını ifade eden vatandaşlar, bu bürokratların bir çoğunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık ifade ettiği “Yeni Türkiye’yi ” anlayabilecek ve bunu kavrayabilecek durumda donanım, kapasitede ve ufukta  olmadıklarını belirtiyorlar.

TOPLANTI SONUÇLARI KAMUOYUNA AÇIKLANMALI
İlimiz yöneticileri, milletvekilleri ve ilgili kamu kurumlarının yöneticileri ile yapılan sorun çözme amaçlı toplantıda hangi sorunların gündeme geldiği, bu sorunlardan hangisinin çözüldüğü, hangilerinin, sebepleriyle birlikte neden çözülemediğinin açıklanması isteniyor.

Toplantılarda gündeme gelen ve çözülemeyen sorunların ise hangi bakana ne zaman iletileceği, bu konudaki gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceği bilgisinin de paylaşılmasını isteyen vatandaşlar, bu konuda siyasilerin çözümcül yaklaşımlarının somut ve net olarak ifade edilmesi  gerektiğini  belirtiyorlar.

SONUÇ PAYLAŞIMLARI DA BEKLİYORUZ
İlimiz yönetici ve siyasilerinin zaman zaman gerek ilimizde gerekse Ankara’da gerçekleştirdikleri ve halkımız için de büyük umut ve heyecan uyandıran toplantıların sosyal medyada paylaşan milletvekillerinin, toplantı sonunda da bir paylaşım daha yaparak; hangi sorunların gündeme geldiğini, hangilerinin nasıl çözüldüğünü ve bunun şehre yansımasının ne olacağını, çözülemeyen sorunlar için hangi bakan ve makamlarla görüşüleceğine dair bilgi verilmesi gerektiği ifade ediliyor.

KIŞ GELİYOR, SORUNLAR YERİNDE SAYIYOR
TOKİ’nin ürettiği ve kurasını çektirdiği bina sayısının 10 bine yaklaşmasına rağmen 11 bin konutun kış mevsiminden önce yetişip yetişmeyeceği, konteynerkentlerde kalan vatandaşlar için nasıl bir planlama yapıldığı, yeni yapılacak konut ihalelerinde çok tepki alan 2+1 konutların planlanıp planlanmadığı, kuralardaki adaletsizliklerin devam edip etmeyeceği gibi sorunların sona ermesi için çözüm getiren toplantılara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden vatandaşlar;  Toplanıp, fotoğraf çektirilen ve  paylaşım yapılan toplantıların artık somut çözümlerle sonuçlanması gerektiğini belirtiyorlar.