Çözüm Odaklı Yönetim

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile ilimize atanan, herhangi bir karşılama töreni yapılmasını istemeyip geçtiğimiz gün sessiz sedasız ilimize gelen Vali Ömer Toraman, ilk ziyaretini tartışmaların odağındaki TOKİ deprem konutlarına gerçekleştirdi. Vali Toraman, bu ziyareti ile sorunları görmezden gelmek yerine üzerine giderek çözüme odaklaşacağının da ipuçlarını verdi.

Çözüm Odaklı Yönetim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile ilimize vali olarak Dr. Ömer Toraman, görevine başladıktan sonra ilk ziyaretini TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarına yaptı.
Elazığ’a atanan ve görevine başlayan Vali Dr. Ömer Toraman, kent genelinde incelemelerine başladı. Vali Toraman bu kapsamda Yemişlik, Sürsürü, Mustafapaşa ve Abdullahpaşa Mahallelerindeki AFAD ve TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

SORUNLAR KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPMIŞ
Geçmişte Vali yardımcısı olarak görev yaptığı Elazığ’ı çok iyi tanıyan Vali Toraman, atandıktan sonra ilimize gelmeden, Elazığ’ın güncel sorun ve problemleri konusunda çalışma yaparak, en çok eleştiri alınan noktalara ziyaretler yapması, sorunları çözme konusundaki kararlılığını da ortaya koydu.

Gerek planlaması gerekse iç mimarisi çok tartışılan ve bu konuda eleştiriler alan Mustafapaşa mahallesindeki konutları yerinde inceleyen Vali Toraman, yetkililerden bilgiler aldı.

VATANDAŞLARI DİNLEDİ
Yemişlik, Sürsürü, Mustafapaşa ve Abdullahpaşa Mahallelerinde AFAD ve TOKİ tarafından yapılan konutlarda incelemelerde bulunan Vali Toraman, yetkililerden bilgi almakla kalmadı, vatandaşlarla görüşerek onların görüş, öneri ve şikâyetlerini de dinledi.

SORUNLARA DUYARLILIK
Vali Dr. Ömer Toraman’ın göreve başladığı ilk günün ardından ikinci gün, şehirde en çok tartışılan ve eleştiri konusu olan sorunların yaşandığı bölgelere giderek incelemelerde bulunması ve problemleri yerinde görüp vatandaştan dinlemesi şehirde büyük bir memnuniyet oluşturdu.

Sorunları yok sayan ve sorun yokmuş gibi davranarak küçük problemlerin bile büyütülerek ülke gündemine olumsuz yansımasına sebep olan bir anlayış yerine, sorunları kabul edip yerinde incelemelerde bulunan bir yönetim anlayışı ile şehrin birçok probleminden arınacağını ifade eden vatandaşlar, Vali Toraman’ın bu yönetim anlayışı ile şehrin her konuda atılımlar yapacağını belirtiyorlar.

SORUNLARI EN İYİ MUHTARLAR BİLİYOR
İlimizde vatandaşların yaşadığı sorunları en iyi mahalle ve köy muhtarlarının bildiğini ve muhtarlardan alınacak brifing raporunun çözüm yolunda en önemli yol haritası olacağını ifade eden vatandaşlar, Vali Toraman’ın önümüzdeki günlerde guruplar halinde mahalle muhtarları ile yapacağı görüşmelerle şehrin fotoğrafını daha net görebileceğini belirtiyorlar.

ZİYARETLERLE ZAMAN ÇALINMAMALI
Vali Toraman’ın ilimize atanması vesilesi ile bazı STK, Sendika, Vakıf, iş insanı ya da bürokrasiden yapılacak hayırlı olsun ziyaretlerinin şehre ve sorunlarımızın çözümüne zaman kaybettireceğini belirten vatandaşlar, bu tür ziyaret yapmak isteyenlerin, hem Vali Toraman’ın hem de şehrin zamanını boşa harcatarak zaman israfına sebep olacağını ve sorunlar yumağı haline gelmiş şehrimizin bu ziyaretlerle vakit kaybedecek lüksünün olmadığını ifade ediyorlar.