ÇÖZÜLEMEYEN KÖRDÜĞÜM

20 TEMMUZ'DA GÖREVİNDEN İSTİFA EDEN AK PARTİ İL BAŞKANI RAMAZAN GÜRGÖZE'NİN YERİNE YENİ İL BAŞKANI ATANAMADI.  GEÇEN BİR AY GİBİ UZUN BİR SÜRE İÇERİSİNDE YENİ İL BAŞKANI'NIN  ATANAMAMIŞ OLMASI, GENEL MERKEZİN ELAZIĞ İLE İLGİLİ KAFASININ ÇOK KARIŞIK OLDUĞU, TABANI VE TEŞKİLATLARI UYUMLU BİR ŞEKİLDE TOPARLAYIP HEDEFE KOŞACAK BİR İSİMDE KARAR KILAMADIKLARI ŞEKLİNDE YORUMLANIYOR

ÇÖZÜLEMEYEN KÖRDÜĞÜM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze’nin 20 Temmuz tarihinde görevinden istifa etmesinin üzerinden bir ay geçti.  İstifanın ardından kısa bir süre içerisinde temayül yoklaması ve mülakatların yapılmasına rağmen il başkanının halen  atanamamış olması, Genel Merkezin mevcut adaylar üzerinde karar vermekte zorlandığı, resmen aday olmasa bile il başkanlığını başarıyla yürütecek bir ismin halen  bulunamadığı yorumlarını getirdi.

ADAYLAR BEKLEMEDE

Ramazan Gürgöze’nin istifasıyla birlikte adaylar için temayül yoklaması yapılmıştı. Temayül yoklamasında Haydar Evliyaoğlu ile Şerafettin Yıldırım yarışmış, Evliyaoğlu’nun teşkilat mensuplarının oylarının çoğunluğunu aldığı ifade edilmişti.

Temayül yoklamasında Haydar Evliyaoğlu ve Şerafettin Yıldırım’ın dışında; Rahman Kızılkaya, Mahir Sönmez, İbrahim Kayaoğlu, Tahir Öztürk, Süleyman Selmanoğlu gibi isimlere de oylar verilmişti.

Aday olmadıkları halde eski milletvekili Ejder Açıkkapı ile istifa eden Ramazan Gürgöze’ye de teşkilat mensupları oy kullanmışlardı.

BAŞKANLIK KÖRDÜĞÜMÜ

Ramazan Gürgöze’nin istifa etme aşamasına gelene kadar yaşanan süreç ile siyasilerin bir isim üzerinde anlaştıklarına yönelik iddia edilen ittifak kararının bozulmasının ardından, yeni bir isim üzerinde anlaşma sağlanamadığına dikkat çeken siyasi gözlemciler, Genel Merkez’in atayacağı il başkanının da milletvekilleri ittifakını araması ve bunun da sağlanamaması sebebiyle sürecin uzadığını ifade ediyorlar.

UZLAŞI OLUR MU?

İl başkanlığı konusunda siyasi aktörlerin bir aday üzerinde ittifak etmesi bu aşamadan sonra zor gözüküyor. Bunu bilen Ak Parti Genel Merkezi de siyasi referanslar yerine kendi öz denetim, istihbarat ve yoklama metodunu kullanarak, şehirde anketler ve özel görüşmeler yaparak, tabanın da ittifak edeceği bir isim arayışında olduğu ve bu konuda adımlar atıldığı ifade ediliyor.

ABİ FORMÜLÜ

İl Başkanlığı atama konusunda yetkilendirilmiş Genel Merkez Teşkilatlandırma Başkalığının Elazığ’da kördüğüm haline gelen il başkanlığı sorununu çözmek için hummalı bir çalışma içine girdiği, zaman zaman aday olan isimler yerine farklı bir isme teklif götürülmesi alternatifi üzerinde de durdukları ifade ediliyor.

Geçmişte partide görev almış ya da belirli bir makama seçilmiş isimlerin de masada olduğunu ifade eden siyasi gözlemciler, bu isimlerin abi konumunda herkese ulaşıp, kırılan gönülleri onarma ve partiyi toparlama görevini yapabilecekleri dillendiriliyor.

Eski Milletvekillerinden Ejder Açıkkapı ve Tahir Öztürk, eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve Refah Partisi’nin teşkilatçı ve başarılı Merkez İlçe Başkanı Osman Elçi bu statüde değerlendirilen isimler arasında.

TARTIŞMA KAÇINILMAZ

Elazığ ile ilgili kararın gecikme sebebinin adaylar arasından seçim yapmanın ya da en isabetli ismin atanması noktasındaki hassasiyet olduğuna dikkat çeken siyasi gözlemciler, ancak hangi isim atanırsa atansın bazı kesimlerin memnuniyetsizliklerini dile getireceğini ve tabanda belli belirsiz bir homurdanmanın olabileceğini ifade ediyorlar.

VEKİLLER TATİLDE

İl Başkanlığı atamasının uzaması, İl sağlık müdürlüğüne de hala bir atama yapılamaması  ve  en son Rektör atanması ile ilgili yapılan eleştirilerden bunalan ve bu konuda herhangi bir açıklama yapmayan bazı milletvekilleri, çözümü tatile çıkmakta buldular.

Kendilerini il başkanlığı konusunda arayan partililere; ”artık ben hiçbir şeye karışmıyorum. Çocuklarla tatil yapıyorum” cevabını veren vekillerin bu cevabı da gösteriyor ki olay milletvekillerinden çıkmış ve genel merkezin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inisiyatifine kalmış.

BU HAFTA TAMAM

Bir ay gibi uzun bir süreden beri ataması yapılmayan il Başkanlığı için bu hafta kördüğümün çözüleceği ve tabanın ittifakla benimsemese de büyük oranda kabul göreceği bir ismin atanacağını belirten siyasi gözlemciler, bu atamanın ardından 10 gün içinde de yeni il yönetim kurulunun da oluşturularak kamuoyuna duyurulacağını ifade ediyorlar.