Çok Uzak Değil..

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve hesaplarını Instagram'dan takip etmiyor olması 'istifa mı ediyor?' iddialarını gündeme getirmiş.

Çok Uzak Değil..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ise konuyla ilgili olarak açıklama yapılarak iddiaların asılsız olduğu vurgulanarak "Lütfen, Bakanlığımız resmi iletişim kanalları tarafından paylaşılmayan içeriklere itibar etmeyiniz" denildi.

Bakan Ziya Selçuk’un sektörün içinde gelen biri olarak belki çok önemli ve büyük projeleri vardı ama bunların hiçbirini hayata geçiremedi. Şüphesiz bunda en önemli etken pandemi süreci oldu.
Eğitimin, sağlığın gölgesinde kaldığı bir süreçte eğitimde reform gibi iddialı sözler elbette havada kalırdı ve öyle de oldu.

Bu olayın bir cephesi. İkinci cephesi ise bakanların meclis dışından ve milletvekili olmayan kişilerden seçilmesi, milletvekillerinin sözünün geçmemesine,  dolayısıyla vekillerle birlikte siyaset kurumunun da itibarsızlaştırılmasına sebep oldu.

Bakanlardan randevu talep etiği halde aylarca görüşemeyen milletvekilleri olduğu gibi il yöneticileri ile milletvekillerinin ortak taleplerine bile haftalar sonra cevap verildiğine bizler bile yakinen şahidiz. 

Siyaset ve milletvekilleri, bu durumda halk ile bakanlar arasına sıkışmış ve etkisi olmayan bir konuma düştüler.

Bu konu Ak Parti MYK ve MKYK’sında sık sık milletvekilleri tarafından dile getirildi. 

Bunun sonucu olarak da özellikle dışardan getirilen bakanlar yerine  milletvekili olmasalar bile siyaset kurumundan gelen  isimlerin bakan olarak atanması daha faydalı  olurdu.

Bu tartışmaların arasında özellikle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevlerinden ayrılacağı ya da alınacağı haberleri sıklıkla dilendirilmeye başlandı.
Bu haberler ve kulis bilgileri ışığında önümüzdeki günlerde istifa ya da kabinede değişim rüzgârları esecek iddiaları güçleniyor. Tabi bu süreç, 24 Martta yapılacak  ve büyük değişimlerin yaşanacağı Ak Parti Büyük kongresinden sonra başlayacak.