ÇOK FARKLI BİR ÇAYDAÇIRA

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın şehri halkla birlikte ve gönül gönüle yönetmesi ile birlikte hizmetlerde de önemli değişiklikler oluştu.

ÇOK FARKLI BİR ÇAYDAÇIRA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin ulaşım, altyapı, yeşil alan, içme suyu gibi ana hizmetlerle birlikte küçük dokunuşlarla ve küçük maliyetlerle kentte oluşturulan yenilikler gönlünüzü ve içinizi de ısıtır nitelikte.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bizzat talep ettiği ve aldığı devasa araziler ve binalarla birçok önemli projelere başladığını yakından takip ettiğimiz Başkan Şerifoğulları, şehrin orta refüj, kavşak ve yürüyüş alanlarına uyguladığı yatay ve dikey bahçe uygulamalarıyla da göz dolduruyor.

Şehirlerin kimliklerini ve ruh yapısını dışa vuran park  ve bahçelerde yaşanan bu köklü değişimin yaşandığı en özel ve güzel alan; Çaydaçıra Kavşağı ve öğretmenevinden Ahmet Aytar meydanına kadar olan güzergâh olmuş.

Harput yolu ve daha birçok alanda dikey bahçe uygulamaları da şehre yeni gelen misafirlerimiz kadar bizleri de hayran bırakıyor.

Bu uygulamanın en çok emek verileni ve ter döküleni ise Çaydaçıra kavşağı oldu. Önceden kavşağa adını veren ve Nurettin Orhan’ın el emeği ve yadigârı olan heykel, altın oran gereği teknik hesaplamalar da yapılarak orta alana alındı.

Bu çalışmadan sonra da Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün gayretli personelleri tarafından bizzat şahidiz ki, yağan aşırı yağmurlara rağmen hem ıslanıp hem terleyerek kısa sürede tamamlandı.

Tabi bu ekibin motive edilmesinde en büyük pay Başkan Şahin Şerifoğulları’nın idi. O noktadan her geçişinde aracını durdurdu, personelle sohbet etti, yağan yağmurda birlikte ıslandı ve mutlu sona da birlikte ulaşıldı.

Şimdilerde kavşak yeşilin, rengârenk çiçeklerin, doğal taşlarla inşa edilmiş figürlerin ve huzur veren ortamın renk cümbüşü ile gelen geçene selam veriyor. Bizler de bu güzellikleri bizlerle buluşturan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ve emeği geçen tüm görevlilere teşekkür ediyoruz.