Çok da İnanmamıştık…

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Cuma günü ilimize geleceğine dair bir hafta önce bir haber yapılmış, bizler de bakanın ziyaretinde gündeme getirilmesi gereken konuları sıralamıştık. 

Çok da İnanmamıştık…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ve aynı yazımızda bu ziyaretin iptal edilme ihtimalini yüksek gördüğümüzü de ifade etmiştik. Aslında daha o günden belliydi bu programın gerçekleşmeyeceği ama yine de birileri gücendirmemek ve moral bozan olmamak adına bunu çok da yüksek sesle dillendirmemiştik.

Düşündüğümüz gibi oldu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Elazığ programı, etkisini sürdüren olumsuz hava şartları sebebiyle, ileri bir tarihe ertelendi.

Aslında, birçok alanda yaşadığımız sorunları görmek amacıyla bakanların şehrimize gelmesine gerek yok. Zira bu sorunların çözümleri için ilimizden seçtiğimiz milletvekillerimizin her bakanın kapısını en az ayda bir çalmaları ve onları talepleri ile bizar etmeleri yeterli. Zira görünen o ki, bir yönetici artık sizden el-eman etmedikçe o hizmetin yapılması talimatını vermiyor. 

Bakanlara bir kere gidip dosya vermekle o sorunun çözüleceğini düşünmek, Türkiye tipi siyaset ve bürokrasiyi bilmemek demektir.

Bu konuda en etkili ve çözüm getiren çalışma, geçmişte Ak Parti’de milletvekilliği yapmış ve kendi basit yöntemiyle şehrimize önemli hizmetlerin gelmesine sebep olmuş, Prof. Dr. Abdulbaki Türkoğlu yöntemidir.

Bu yöntem ve siyaset tarzının nasıl olduğu ve nasıl işleyip ne gibi sonuçlar verdiğini öğrenmek için birkaç gün daha beklemenizi tavsiye ediyoruz.