Çocuklar, Kent Köy Masal Evinde Buluşuyor

Başak MERAL GÜNDÜZ/Elazığ'da Köy Kent alanı içerisinde bulunan 'Anadolu Masal Evi'çocuklarla buluşmaya devam ediyor.

Çocuklar, Kent Köy Masal Evinde Buluşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Masal Evi Öğretmenlerinden Sevda Müge Polat yaptığı açıklamada “Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun  ortaklığıyla hayata geçirilen “Anadolu Masalları  Projesi”çocuklarımıza kendi kültürel kodlarımızı taşıyan onlara farklı evrenlerin kapısını aralayan ve  hayal güçlerini geliştiren “Anadolu Masalları”ile tanıştırmayı amaçlıyor.Bu anlamda ilimizde çalışmalara başlayan Anadolu Masalları il koordinatörü Şeyma  Gür ve Elazığ Anadolu Masal Öğretmenleri olarak bizler Elazığ Anadolu Masal Evini oluşturarak çocuklarımızı ağırlıyoruz.Elazığ il Milli Eğitim Müdürlüğü  ve Elazığ Belediyesi arasında imzalanan iş  birliği protokolü ile ilimize “Kent Köy“ Parkında masal evi kazandırılmıştır.

Elazığ Anadolu Masal evinde unutulmuş Anadolu masallarımız çocuklarımıza anlatılıyor,geleneksel çocuk oyunları oynanıyor,çeşitli sanat ve bilim etkinlikleri yapılıyor.

Yani bu teknoloji çağında çocuklarımızın ufkunu yaratıcılığını artıran geçmişle gelecek arasında sıkı bir bağ kurmayı amaçlayan  masal evi çocuklarımızı ağırlamaya devam etmektedir”dedi.

Müge Polat ”Masal evinde profesyonel masal anlatıcısı öğretmenlerimiz gözetiminde çocuklarımıza masal anlatılıyor, değerler eğitimi kapsamında eğitimler veriliyor,masal günü, gecesi, şenliği adı altında birçok eğitim faaliyeti gerçekleştiriyoruz.Çocuklarımız bu sayede geçmişleri ve kökleri hakkında daha bilinçli bir hale gelecektir. Yine masal öncesi ve sonrasında yapılacak olan faaliyetlerle çocukların kendi bölgelerinin üretim, kültür, sanat ve coğrafi kapasitesini keşfetmesine, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyun ve folklorunu tanımasına etkinlik olarak yer vermekteyiz. Başlatılan Anadolu Masallarına bize bir masal evi tahsis ederek her alanda olduğu gibi bir kez daha katkı sunan Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları'na teşekkür ediyorum" dedi.