Çocuk İstismarcıları İdam Edilsin!

Tamer ÖREN - Vefa Der Kadın Kolları Genel Başkanı Zarife DAL çocuk istismarı yapan kişilerin idam edilmesini isteyerek 'Sayın cumhurbaşkanımız halkımız idam istiyorsa biz buna duyarsız kalamayız demişti. Biz kadınlar olarak çocuk istismarı yapan kişilerin idam edilmesini istiyoruz' dedi.

Çocuk İstismarcıları İdam Edilsin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Adana’da 3 yaşındaki bir kız çocuğunun komşusu tarafından cinsel istismara uğraması nedeniyle tüm Türkiye ayağa kalktı. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren yüzbinlerce vatandaş çocuk istismarı, tecavüz ve terör örgütü üyeliğinden cezaevlerinde  tutuklu  bulunan kişilerin  idam edilmesi yönünde imza kampanyası başlattılar. Elazığ’da da  öğretmenevi önünde toplanan bir grup kadın,  kadınlara yönelik tecavüz ve   çocukların  cinsel istismarlarını protesto ederek yaptıkları basın açıklamalarıyla    bu tür suçlara yönelen   kişilerin   idam edilmesi  istediler.  Toplanan grup adına bir açıklama yapan   Vefa Der  Kadın Kolları Genel Başkanı Zarife DAL “Bugün burada çocukların istismar edilmesi nedeniyle toplandık. Dün akşam bana kadınlarımız tarafından böyle bir istek geldiğinde bende büyük bir gururla evet dedim. Geçtiğimiz yaz buna benzer bir olay yaşanmış biz dernek olarak imza kampanyası başlatmış ve gerekli bakanlıklara bu talebimizi iletmiştik. Kadınlarımızın bu sesini duyurmak bizim insani görevimiz. Pislik, cani insanlar tarafından çocuklarımız istismar ediyorlar, onların ölümlerine sebep oluyorlar. Kendi nefislerine yenik düşen  insan demek istemediğim  canilerin hiçbir çocuk, kadın o tür insanların  saldırılarına maruz kalmamalı.  Biz bu konuda kesin kararlıyız. Sayın cumhurbaşkanımız “Halkım isterse idam cezasını getiririz. Bizde kadınlar olarak bu idam cezasının getirilmesini istiyoruz. Biz geçmişte nasıl parklarda özgürce ve korkusuzca oynuyorduysak çocuklarımızda  o parklarda oynayacak. O tür insanların yaşatmayacağız, yaşatmayacağız. Ben canım pahasına da olsa bu davayı sürdüreceğim. Ben bütün yetkili mercilere seslenmek istiyorum:  İdam cezasının kesinlikle çıkmanızı istiyoruz ve İnşallah çıkacaktır da” dedi.

Öte yandan  Anadolu Realist Gençlik hareketi Derneği Genel Başkanı  Erhan EĞİT ve STK dönem sözcüsü İbrahim KAYAOĞLU kadınların basın açıklamasında  grubun yanında yer alarak  onlara destek verdi.