Çileye Devam…

Doğu-Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesini Karadeniz'e en kısa yoldan bağlayacak olan Pertek Köprüsü'nün ne zaman yapılacağı konusu gündemi meşgul etmeye devam ederken, Pertek Feribotu beklerken vatandaşların çektiği çile'nin sosyal medyalar da yayımlanması köprünün acilen yapılması gerektiğini gözler önüne serdi.

Çileye Devam…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ı ilgilendirdiği kadar Doğu-Güneydoğu ve Akdeniz Bölgesini Karadeniz’e en kısa yoldan bağlayacak olan Pertek Köprüsü’nün ne zaman yapılacağı konusu yıllardır gündemi meşgul etmeye devam ederken geçtiğimiz hafta sosyal medya da yayınlanan ve Pertek Feribotu beklerken vatandaşların çektiği çile yine gündem oldu.

VATANDAŞIN ÇİLESİ BİTMİYOR 
Normalleşme adımları kapsamın da kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte hafta sonunu dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlar,Tunceli’ye gitmek istedi.  Ancak Tunceli yolculuğundaki feribot çilesi artarak devam etti. Araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Tunceli’nin doğal güzelliklerini yerinde görmek isteyen Elazığlı vatandaşlar havaların ısınmasıyla birlikte sıklıkla Tunceli’ye gidiyor. Ancak daha öncede Hakimiyet Gazetesi olarak gündeme getirdiğimiz Pertek feribot iskelesindeki uzun araç kuyrukları vatandaşlara çile yaşatıyor.

GÜNEŞİN ALTINDA SAATLERCE BEKLİYORLAR 
Pandemi nedeniyle kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte  vatandaşların Tunceli’yi görmek istemeleri Pertek feribot iskelesinde kilometrelerce kuyruk oluşmasına neden oluyor. Vatandaşlar Tunceli’ye geçebilmek için güneşin altında saatlerce sırada bekledi. Yoğunluk nedeniyle feribot seferleri artırıldı ancak artırılan seferler uzun kuyruklara engel olamadı. Güneş altında bekleyen vatandaşlar, Pertek Köprüsünün acilen yapılması gerektiğini ifade etti. 

HAKİMİYET GAZETESİ HEP GÜNDEMDE TUTUYOR 
Elazığ Hakimiyet Gazetesi’nin geçtiğimiz yıllarda gündeme taşıdığı Pertek Köprüsü’nün yapılmasının büyük bir ihtiyaç olduğu haberleri, uzun bir dönem gündemi meşgul ederken, halen bir adımın atılmaması ve yetkili ağızlardan açıklama yapılmaması kafaları karıştırmaya devam ediyor. Bölgeler arasındaki bağlantıyı en kısa mesafede sağlayacak olan Pertek Köprüsü’nün yapılması ile birlikte ülkemizin ticari hayatında da önemli bir gelişme sağlanacak olan bu önemli proje ile ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmamasına olan tepki devam ediyor. 

FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPILDI AMA HENÜZ NET BİR ŞEY YOK 
Pertek Köprüsü’nün önemini bilen ve bu konuda adım atılması gerektiğine inanan birçok siyasi ve yöneticinin söz vermesine rağmen bugüne kadar adım atılamaması Pertek Köprüsü’nün yapılıp yapılmayacağı tartışmalarını da beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın söz verdiği Pertek Köprüsü’nün yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü de fizibilite hazırlıklarına başlamış ve ilk adım atılmasına rağmen yapılıp yapılmayacağı papatya falına dönen Pertek Köprüsü ile ilgili hala tatmin edici bir açıklama yapılmadı.

45 YILDIR FERİBOTLA ULAŞIM SAĞLANIYOR 
Durum böyle olunca vatandaşlar Tunceli’ye ve aynı yol güzergahında bulunan illere gitmek için saatlerce feribot bekliyor. Havaların oldukça sıcak olduğu bu günlerde güneşin altında saatlerce bekleyen vatandaşların yaşadığı çile ise devam ediyor. Keban Barajında 1976 yılında su tutulmaya başlamasının ardından 45 yıldır bu güzergâhta ulaşım feribotlarla belirli saatlere yapılmasından dolayı özellikle yaz aylarında yoğunluk yaşandığı göz önüne alındığında, köprünün yapılması halinde 24 saat kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak. 

YOL YAPILDI AMA KÖPRÜ İÇİN ÇALIŞMA YAPILMADI 

Yapılacak Pertek Köprüsü’nün bölgeler arasındaki bağlantıyı daha kısa süreye indirmek amacıyla Pertek-Tunceli arasındaki yolun, geçtiğimiz yıllarda duble yol ve daha konforlu olarak yapılarak hizmete açılmasının ardından gözler bu defa Pertek Köprüsü’ne çevrilmişti. 
Elazığ-Pertek feribot iskelesi arasındaki yolun da ıslah edilerek daha güzel hale getirilmesinin ardından, Pertek Köprüsü’nün yakın bir zaman içerisinde yapılmaya başlanacağı ifade edilmişti. Tunceli ile Elazığ arasındaki 52 kilometrelik yol ağının virajları ortadan kaldırıldıktan sonra 44 kilometreye düştü ve bu transit yol, sürüş konforu ve yol güvenliği açısından sürücülerin de beğenisini kazanmıştı.

FERİBOTLAR YETERSİZ KALIYOR 
Pertek Köprüsü’nün Ağın Köprüsü hatta hiç de ihtiyaç bulunmadığı halde Kömürhan Köprüsü ve tünellerinin dev bütçelerle yeniden yapılmasından çok daha önemli ve stratejik olduğuna dikkat çeken vatandaşlar,“Pertek Köprüsü’nün bir an önce yapılması gerekiyor.Yıllardır hep gündeme geliyor ama henüz bir çalışma yapıldı. Yıllardır insanlar feribotlar ile yolculuk yapıyor. Önceden çok fazla yoğunluk yoktu. Son zamanlar da yoğunluk arttı ve feribotlar ihtiyaca cevap verememeye başladı.”diye ifade etti. 

ARTIK BU SORUNUN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI GEREKİYOR 
Saatlerce güneşin altında feribot beklediklerini ifade eden vatandaşlar,“Hafta sonları tamamen yolculuğumuz çileye dönüşüyor. Saatlerce bekliyoruz. Artık bu sorunun çözüme kavuşturulması gerekiyor.Pertek Köprüsü sadece Tunceli-Elazığ için değil.Bir çok şehir için yapılması şart. Ticaret, turizm  ve bölgemizin kalkınmasında bu köprünün rolü çok büyük olacak.”dedi.