Çıkıyorsak Sebebi Var!

17 günlük tam kapanma şartlarına yeterince uyulmadığı ve cadde sokakların kalabalık olduğu yönündeki eleştirileri hem medyadan hem de çevremizden duyduğumuz günleri yaşıyoruz.

Çıkıyorsak Sebebi Var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tabi ki kapanmanın amacı da esası da salgının seyrini yavaşlatmak ve vaka sayılarını azaltmak. Ramazan ve bayram sonrası tüm sektörlerin açık olduğu ve kısıtlamalara gerek kalınmadığı günleri yaşamak adına kapama kararı alındı.

Ancak bu karar, 17 gün  uzun bir süre olunca hayatın devamını sağlayan sektörlerin de özellikle üretimin de devamını temin eden bir orta kararda yürütülmesi zorunluluğunu da getirdi.

Tarımsal üretim, bunların sevki ve vatandaşın en yakınında bulunan markete ulaşması, fırınları ekmek çıkartması, ilaçlama ve sebze sadırlarının ekimi, bunların sulanması, teslim tarihi belli inşaatların devam etmesi, hastaneye aşı için gidilmesi, evde tek kalan aile büyüklerinin ihtiyaçlarının karşılanması ve daha bir yığın ama zorunlu sebeplerin insanları dışarı çıkmak zorunda bıraktığı haller var.

Bu süreçte kimsenin keyfi ve amaçsız sokağa çıktığına inanmıyor, daha doğrusu inanmak istemiyoruz. Umarız ki her çıkışın hem resmi hem de geçerli bir sebebi vardır. Gereksiz her bir sokak, mahalle ve zincir market ziyareti yeni bir acı ve mutsuzluğun sebebi olabilir. Sebebiniz meşru, yasal ve elzemse sorun yok. Değilse valla hem ceza hem de vebal var.